Käytin myöskin pohjaan kaupan valmista voitaikinaa. Tämä tarteTatin on tehty hieman tavallisesta poiketen, sillä keittiöstäni ei löydy valurautapannua, eikä keraamista uunivuokaa jota voisi kuumentaa liedellä, joten karamellisoin omenat kattilassa ja siirsin karamellisoituneet omenat sen jälkeen uunivuokaan joka oli mielestäni sopivan mallinen piiraan paistoon
Käytin myöskin pohjaan kaupan valmista voitaikinaa. Tämä tarteTatin on tehty hieman tavallisesta poiketen, sillä keittiöstäni ei löydy valurautapannua, eikä keraamista uunivuokaa jota voisi kuumentaa liedellä, joten karamellisoin omenat kattilassa ja siirsin karamellisoituneet omenat sen jälkeen uunivuokaan joka oli mielestäni sopivan mallinen piiraan paistoon
Alkuperäisessä Tatinin sisarusten kehittelemässä tortussa tuskin käytettiin voitaikinaa, vaan se lienee jonkun myöhempien aikojen laiskan kokin viritelmä
Käytin helppona vaihtoehtona myöskin pohjaan kaupan valmista voitaikinaa. Tämän tarteTatinia, eli ranskalaista alkuperää olevaa omenapiirakkaa mukailevan karamellisoidun omenakeikaus piirakan valmistin tosiaan vain alkuperäistä reseptiä mukaillen, sillä keittiöstäni ei löydy valurautapannua, eikä keraamista uunivuokaa jota voisi kuumentaa liedellä, joten karamellisoin omenat kattilassa ja siirsin karamellisoituneet omenat sen jälkeen uunivuokaan joka oli mielestäni sopivan mallinen piirakan paistoon
Ja voitaikinaan liittyen, listalla oli vielä tähän päivään asti tartetatin, eli Tatinin siskosten keksimä omenatorttu, jota en ole voinut tehdä koska halusin sen tehdä "oikein" (ainakin oman mielipiteeni mukaan) eli valurautapannussa
Apfel strudel ja TarteTatin. voilla ja sokerilla karamellisoidut omenalohkot peitetään voitaikinakannella ja paistamisen jälkeen piiras käännetään ylösalaisin