Voit tehdä saman lakoilla, tyrnillä, luumulla, persikoilla tai mangolla. Sulata taikina, painele se voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (mahdollisimman ylös)
Graavattuun loheen saa raikkaan yrttisen aromin maustamalla sen suomalaisella Napue Ginillä, jossa maistuu koivunlehti, mesiangervo, tyrni, karpalo ja tietenkin myös katajanmarja
Pursota tyrnimousse puoleenväliin rengasta, paina mousseen välipohjakakkulevy ja kostuta se. Nykyisin vuorauksen muodostavat kääretorttu- tai kakkuviipaleet tai rengasmuottia vasten ladotut sormikeksit, täytteen muodostaa mousse, bavarois, jäätelö, sorbet tai näiden yhdistelmä
Oikeudenmukaisuuden nimissä, koska edellinen postaus sisälsi suoria viittauksia Putouksen Marja Tyrniin, on tässä postauksessa kerrottava hieman Kete Rahkosesta, sillä kannatimme myös häntä viimeisille metreille asti