Levain-juureksi (villihiivalla käynnistetty juuri) tekemääni juurta ei voi sanoa, mutta hyvä avaus hapanjuuren saloihin näin ensikokeiluna onnistui ihan kaupan hiivalla
villihiivaa, jonka kanssa toimii parhaiten biodynaaminen jauho ilman homeenestoaineita. Road trip Mikkeliin, raakajäätelöiden maistatusta Kampin Ruohiksessa, raakajäätelökurssi ja 5 uutta reseptiä, merimatka Tallinnaan, tutustuminen Mustion Linnankrouviin, vastapaahdettua kahvia Cafe Paahtimossa ja juhannus mökillä
En muista mistä alkujaan sain idean villihiivalla nostetulle leivälle, mutta se kuulosti tarpeeksi kiehtovalle jotta haluaisin sitä kokeilla, eikä siinä mitään mutta yllätyin villihiivan ärhäkkyydestä ja toimivuudesta
Jaksan joka kerta leipää leipoessani ihastuneena ihmetellä miten juureen valmistetut, pelkällä villihiivalla nostatetut leivät kohoavat ilman lisättyä hiivaa
Tällä kertaa ollaan erittäin villeissä ja eksoottisissa tunnelmissa, sillä erään tuttavan vinkistä sain päähäni kokeilla villihiivaa ja luontaisesti gluteenitonta leipää
Kyseiset naturaaliviinit valmistetaan perinteisellä metodilla näissä valtavissa saviruukuissa vanhojen köynnösten käsinpoimituista rypäleistä villihiivan avulla
ryhmän, jossa keskitytään luonnollisen villihiivan avulla leipomiseen. Tämän Fb-ryhmän innoittamana täytyi päästä itsekin kokeilemaan leivän leipomista luonnollisella villihiivalla, tarkemmin villihiivaveden avulla tehdyllä hapanjuurella
Leipätaikinoiden lisäksi villihiivalla onnistuu erinomaisesti myös pizzataikina. Taikinaa varten tarvitset villihiivavedestä tehtyä vehnä-hapanjuurta, joten ihan ensimmäisenä kannattaa tutustua aikaisempaan postaukseemme niiden valmistamisen saloista