Ihana perjantai on täällä, minun mielestäni paras päivä viikossa. Perjantaissa parasta on laskeutua viikonlopun viettoon herkullisen weekendsafkan eli fredagsmysin merkeissä
Vajaat kymmenen vuotta sitten carpacciota löytyi paljon ravintoloiden alkupalalistoilta. Silti, ehkä naudan hieman rasvaisempi liha on edelleen suosikkini tässä ruokalajissa ja hirvi pääsisi parhaimmilleen riimilihana
Carpaccio on alkujaan tarkoittanut vain ohueksi leikattua raakaa härän lihaa, mutta nykyään se yleisesti tarkoittaa kypsentämätöntä ohutta viipaletta, oli se sitten hedelmiä, vihanneksia, kalaa tai lihaa
S. e. o. n. k. u. l. a. s. i. j. t. ,. ä. h. m. V. p. v. I. r. y. T. R. g. d. C. J. K. P. N. M. B. c. 8. 9. €. -. b. ö. 2. 0. 1. 5. 3. 4. /. 7. L. A. e l. d l
Kun tatteja tulee paljon ja pakastin pursuaa kantta myöten, voi vielä kokeilla jotakin erilaista. Tätä ei meillä kotona syöty - nykyajan turhuuksia tämmöset karpatsiot
T. ä. s. y. k. i. g. l. u. t. e. n. o. p. v. a. r. -. h. d. m. j. z. P. K. (. ). ö. E. M. ,. G. 2. 1. V. 0. /. b. 4. L. S. x. 3. c. 7. 5. °. C. f. H. A. J. n g. d l. r k. t l. c m. m i
Annoksen jouluinen elementti on itse tehty majoneesi, jossa maistuvat kardemumma ja inkivääri. Herkullinen joulupöydän alkuruoka on syntyy härkäcarpacciosta
Useiden lähteiden mukaan tarjottiin alkuperäinen carpaccio maustettuna majoneesilla, johon on lisätty sinappia, worcestershirekastiketta ja viinillä tai sitruunamehulla laimennettua etikkaa
Suurin osa ajasta kuluu odotteluun, kun taikina nousee. Varsinaista käyntiä on yhteensä noin puolisen tuntia, jonka aikana kone ensin alustaa taikinan ja vähän myöhemmin sitten vaivaa sen
Olen todennäköisesti maailman paras itseni palkitsija, etenkin loppuviikosta tiukka ote hellittää. Perjantai-iltaan kuuluu hyvä herkkuruoka ja lasi viiniä tai/JAirtokarkkeja, ilman sitä viikonloppu tuntuu jotenkin tyhjältä ja liian arkiselta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.