Vajaat kymmenen vuotta sitten carpacciota löytyi paljon ravintoloiden alkupalalistoilta. Meillä syötiin hiljattain hirvenlihasta tehtyä carpacciota, koska olimme onnekkaita ja saimme tänä vuonna pakastimeen myös hieman hirven sisäfilettä, jota en millään raaskinut kypsentää
Carpaccio on alkujaan tarkoittanut vain ohueksi leikattua raakaa härän lihaa, mutta nykyään se yleisesti tarkoittaa kypsentämätöntä ohutta viipaletta, oli se sitten hedelmiä, vihanneksia, kalaa tai lihaa
Kun tatteja tulee paljon ja pakastin pursuaa kantta myöten, voi vielä kokeilla jotakin erilaista. Tätä ei meillä kotona syöty - nykyajan turhuuksia tämmöset karpatsiot
AlkuperäinenCarpaccio on italialaisperäinen alkuruokalaji. Carpaccion synnystä on liikkeellä erilaisia tarinoita, joissa kaikissa mainitaan venetsialainen ravintola Harry's Bar
Todella herkullinen carpaccio. Miehen mielestä päihitti jopa mun lemppariohjeeni eli Jamien punajuurilla ja piparjuurella maustetulla creme fraichella täydennetyn carpaccion
Carpaccio tai riimiliha, nam. Jääpaistinakin se tunnetaan. Routapaisti nimitys on mulle. rakkain. Yksinkertaisen nerokas tapa valmistaa mehevän muheva paisti
Oli tämän kastikkeen nimi sitten oikeaoppisesti Tartarkastike tai Remoulade-kastike, käytän sitä usein sekä kylmien liha ja kala ruokien mutta myös lämpimän kalan kanssa ja suosittelen lämpimästi muitakin käyttävän sitä esimerkiksi Fish’n’chips’in, paistettujen silakoiden, kylmän lohipateen kanssa ehdottamieni kahden kastikkeen tilalle ja Carpaccion kera
Pidän carpacciosta ja aasialaisista mauista, joten tämä on kutakuinkin täydellinen resepti. Lisäksi tässä ruoassa on happoja ja makuja niin paljon, että suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, vaikka carpaccio ei kuuluisikaan lempiresepteihisi
Lammascarpaccio on herkullinen ja helposti valmistettava alkuruoka. Perinteisesti carpaccio valmistetaan naudanlihasta, mutta sen voi valmistaa myös lampaasta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.