Yön yli haudutettu ohrapuuro (3-4 annosta). Oi että mä olen kadehtinut niitä ihmisiä, joilla on kotona suuri leivinuuni, jossa voi paistella ihania leipiä ja haudutella pitkään lihoja ja pataruokia
Minulla on blogissa jo aiemmin julkaistu ohje ohrapuurolle. Ohrapuuroon liittyy minulla paljon tunteita, se oli se lapsuuden ihanien lauantai-iltojen ateria, se joka kypsyi uunissa sillä aikaa kun saunottiin savusaunassa
Tämän aamuinen resepti löytyi Anna Bergenströmin kirjasta Joka kokin keittokirja. On muuten meillä niin käytetty opus että alkaa kirjan selkämys hajota käsiin
Tässä tämän aamuinen tuorepuuro, jonka illalla laitoin jääkaappiin tekeytymään. Tervehdys. Ulkona on ihan kamala syksyinen myrsky ilma, eikä enään tietoakaan siitä ihanasta talven ihmemaasta joka pari päivää meillä oli
Ohraryynejä tuli ostettua talvella, kun mieleeni muistui koulussa tarjottu ihanan pehmeä ohrapuuro mehukeiton kera, jota onkin tullut sittemmin keiteltyä pariin otteeseen
Omenainen ohrapuuro. Liekö maailmassa mitään helpompaa ja yksinkertaisempaa kuin uunipuuro. Tuskin. Uunipuuro vapauttaa aikaa ja kädet ovat vapaat toisiin puuhiin ja näin remontin keskellä ei mikään ole parempaa kuin asiat, jotka valmistuvat melkein itsestään
1 dl ohrapuuroa. Ennen kuvanottoa yksi rieska löysi jo kuvaajan suuhun. Kun jääkaapissa on kattilan pohjalla perunamuusin jämiä ja hiukan ylimääräistä puuroa viikon varrella nautitulta aamupalalta, ei ole paha nakki laskea 1+1 ja päättää, mihin nämä hävikit käyttäisi
Kun suurimmat mahan murinat oli saatu kuriin, mieleeni palasi aamuinen puhelu äitini kanssa – hän taisi mainita sivulauseessa, että olisi tekemässä porkkanalaatikkoa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.