valkoviinipohjainen veadelmakastike, appelsiinikastike yms. Kun nahkapuoli on rapea nii laiteaan tipunrinta uuniin 100 asteeseen kunnes sisälämpö 59 astettakyytipojaksi sopii hyvin vaikka ratatouille tai selleripyreeAPPELSIINIKASTIKE1porkkna2 shalottisipuliapala varsiselleriä1dl valkoviinietikkaa3dl valkoviiniä1 l kanalientä4 persiljanoksaa2 dl appelsiinimehua4cl cointreaupaloittele kasvikset ja freesaa kattilassa
Tämä oli "tilauspäivällinen", jonka tein isäni syntymäpäivien kunniaksi. Päivänsankari vaikutti tyytyväiseltä kestitykseen ja itse tykästyin kastikkeeseen kovasti - jota olisi kyllä saanut olla ainakin tuplamäärä
Tämä ohje on uusimmasta Kevyt Kokki- lehdestä, joka on ehdottomasti yksi lempiruokalehdistäni. Alkuperäisessä ohjeessa käytetty liha on porsaan sisäfilettä, käytin ulkofilettä ja kastikkeeseen ei tullut lainkaan mitään suurustetta jota minä kyllä lisäsin koska muuten kastike olisi ollut melkoista lirua
Appelsiinikastike. Siemenkuorrutettu lohi ja appelsiinikastike 4. Lisää lohta. kaupassa oli tarjouksessa kokonainen norjalainen lohi, joten siitähän riitti kahteen erilaiseen ruokaan (+pää ja ruodot liemeksi kolmanteen)
Y. R. T. I. K. A. L. U. N. n. 1. k. g. a. l. u. r. i. t. f. e. s. v. o. ö. j. y. ä. h. p. m. (. ). 2. /. D. -. 3. 0. 6. P. 8. S. M. à. ´. c. ,. 7. O. E. 4. B. d. k g. t l. m l
En ole varma kaipaavatko porkkanat tässä vaiheessa sesonkia muuta maustamista kuin suolan ja oliiviöljyn, mutta napatkaa makumaailma vaikka korvan taakse muistiin talvea varten
T. ä. m. k. e. s. r. u. o. a. n. h. j. t. i. p. R. A. v. l. y. ö. d. K. ,. f. E. L. C. B. -. 5. S. 4. V. x. 3. 0. g. /. 1. (. ). P. 6. 8. O. F. 2. *. ô. b. ü. s l
asettele parsat tarjoiluastiaan, lusikoi appelsiinikastiketta joukkoon, murustele keltuainen päälle ja vuole vielä Parmesan-juustoa parsojen päälle 2 appelsiinia 1 salottisipulia hienonnettuna
Päälle kaadoin appelsiinikastiketta ja jokaisen kala-annoksen päälle tuli appelsiinirengas. Kala-annos oli tosi hyvää ja etenkin ruskistettu voi-appelsiinikastike oli mielettömän hyvää
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.