Ja ei - tämä terveisenä muun muassa koulujen kasvisruokia suunnitteleville – rapsakka porkkanaraaste ei todellakaan sovi makaronin joukkoon myöskään tuntoaistini mukaan
Ja koko ajan sai kuunnella 6-vuotiaan valitusta kuinka hän ei vieläkään voi syödä mustikkapiirakkaa, vaikka olen jo kaksi pellillistä tehnyt tänä vuonna. Alkuperäinen resepti löytyy Glorian Ruoka&Viini-lehdestä nro 5/2009, olen vaan muokannut reseptiä omaan makuun sopivammaksi. 1 l mustikoita1½ dl vettä1½ dl Multi-hyytelösokeriaSekoita jauhot, sokeri ja suola sekaisin, nypi rasva joukkoon. 3 mm paksu levy, joka sopii 22-24 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan. Laita taikinan päälle folio, ja sen päälle kuivattuja herneitä, paista 200 asteisessa uunissa 15-20 min. Vaahdota ranskankermaa 3-4 minuuttia, vatkaa kerma toisessa kulhossa vaahdoksi. 22-24 cm. 15-20 min
Ja kuten yllä olevasta kuvasta voi arvata - ne onnistuivat. Piparkakku-makaronit kastanjatäytteellä. Resepti on kirjasta, joka on ostettu ruotsista Lagerhaus-kaupasta, ja koko kirja on pyhitetty makaronien tekemiselle
Meillä tätä syödään tänään tex-mex -keiton kanssa. 0,5dl semper fin mix -jauhoseosta. Laita uuni lämpenemään 150-asteeseen. Paista (kiertoilma) uunin keskitasolla noin 40-50 minuuttia
Testailin parisen vuotta sitten Subway-tyylisten keksien tekemistä. jauhot voi-sokerivaahtoon. Lado 7-8 jäistä kiekkoa. leikkausvaiheessa löysää, laita se jääkaappiin kiinteytymään 30-60 minuutiksi
Kaivoin alkuvuodesta esiin lehdistä leikkaamani leivonta- ja ruokaohjeet. Yksi niistä ohjeista oli melkein kymmenen vuotta sitten sähköpostiini tumpsahtanut Neiman-Marcus -keksiohje, jota päätin testata ensimmäisenä
vaniljakastikejauhe-pussista tehtyä vaniljakreemiä sekä omatekoista. Pullapitkoja kolmella eri tavalla sekäkahdella eri täytteellä (omena-vanilja- ja kinuski-kaneli)
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.