Päärynät maistuvat sellaisenaan, mutta toimivat myös salateissa ja tuoremehuissa. Me katselimme eilen säätiedotusta ja kävimme varulta pulkkailemassa jo vähän ennakkoon sillä saa nähdä iskeekö tänään luvatut räntä-vesisateet
H. a. u. d. t. e. p. ä. r. y. n. o. h. l. k. j. i. ,. v. m. s. T. g. L. c. -. S. I. D. E. R. M. Ä. A. U. P. Y. N. K. G. C. J. O. (. 4. ). 3. ". 5. 2. 1. ö. 0. /. 7. %. V. b. d l. t l
H. i. l. o. t. u. j. a. p. ä. r. y. n. ö. e. h. A. d. k. v. s. N. 2. 0. -. m. ,. V. *. I. L. O. T. U. P. Ä. R. Y. 1. 9. g. /. (. ). 5. E. K. =. S. * l. d l. k g
Minulla lipsahti tuohon pohjaan hieman liikaa kaakaojauhetta - luin reseptiä kännykän näytöltä ja laitoin sen verran kaakaojauhetta kuin piti laittaa vehnäjauhoja
Päärynät haudutetaan ja jäähdytetään mausteliemessä. Mietimme jälkiruokaa juhlaillalliselle, ja molemmat ajattelivat heti vanilja-kaneliliemessähaudutettuja päärynöitä
Päärynät ovat kypsiä kun ne ovat muuttuneet läpikuultaviksi ja pehmeiksi (kypsyys on myös vähän makuasia, tärkeintä on, että että päärynäpalat ovat pehmeitä ja etteivät ne hajoa)
Kuori sitten kaikki päärynätja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Kun ostin ennen joulua Michelin-kokki Michel Rouxin kirjan The Essence of French Cooking, bongasin sieltä hyvältä vaikuttavan reseptin
Punaviinissä haudutetut päärynät saavat makua kanelista, neilikasta javaniljasta. Asettele ne seisomaan uunivuokaan, lorauta mukaan punaviini, lisää sokeri ja mausteet
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.