Moikka. Mun blogitauko venähtikin yllättävän pitkäksi ja nyt eletään jo joulukuuta, huh huh. Mulla on ollut tämän syksyn ehdottomasti kiireisimmät ja stressaavimmat pari viikkoa takana
Mun kaveri Suomesta tulee tänään illalla Berliiniin, ja huomen aamulla hypätään junaan ja kohti "Saksan Alppeja" eli Dresdenin itäpuolella olevaa Sächsische Schweiz -nimistä vuoristoa
Suomalainen Ruokaloki täytti juuri vuoden ja täytyyhän synttäreiden kunniaksi toki leipoa kakku. Sen sijaan, että olisin teemaan sopivasti leiponut jotain erityisen suomalaista päätin kokeilla kakkureseptiä joka on pyörinyt pitkään mielessä eli Schwartzwaldin kakkua
Rahkani oli jostain syystä hieman kai pyörinyt kaupan hyllyllä tai jotain, sillä siellä oli mustaherukkasosekerros ja rahkakerros sikinsokin, koko setti oli siis jo valmiiksi lähestulkoon homogeenistä kahden faasin sijaan
Monilla herkuttelu kuuluu oleellisesti viikonloppuun. Niin mullakin. Tämä terveellinen ja sokeriton raakasuklaamousse vei ainakin mulla kielen mennessään
Suklaapäivät. Vaikka en ollut viime vuonna erityisen kiltti (ja sama meno taitaa jatkua tämän vuoden puolella), sain joululahjaksi annoskuvaukseen ihanteellisen makroobjektiivin
Ihastukseni tofuun ja varsinkin suomalaisen Jalotofun marinoituihin tofuihin vei minut Berliiniin, jossa juuri nyt tutkin kaupunkia ja sen uskomattoman hienoa ja monitahoista ruokatarjontaa palkintomatkalla viime syksyisestä reseptikilpailusta
Sit vaan yhdistät kastikkeen kaiken muun joukkoon ja nostelet ne sikinsokin sekaisin. Uuuu-wiii. Kesäloma on täällä tänään, huomenna, sit ja sit ja sit ja sit
Jos saisitte valita uuden ajan ja paikan, jonne syntyä ja jossa elää, miten valitsisitte. Haluaisitteko kävellä pellavatoogassa muinaisen Niilin rannalla tai ratsastaa sulkapäähineestä kiinni pitäen halki komeimman preerian
Pyöräytä kirsikkatomaatit myös nopeasti pannulla, jotta saavat vähän väriä ja lisää ne fileiden päälle tai reunoilla sikinsokin vuokaan antamaan väriä ja näköä
Moikka. Toivottavasti kaikilla on ollut rentouttava viikonloppu tähän saakka. ) Mä tekaisin perjantai-iltana raakasuklaata viikonlopun kunniaksi, ja täytyy myöntää, että tällä kertaa siitä tuli ihan älyttömän hyvää
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.