Ja mädin lisänä tietenkin smetanaa ja sipulisilppua. Tänä vuonna tein blinien kanssa myös itsetehtyä mätitahnaa mateenmädistä ja maksasta Tallberg-Tarmion Mäti -kirjan ohjeen mukaan
Äiti muisteli ja ihmetteli kuinka oli taannoin paistanut sisaruksilleen puolisoineen blinejä. Paikalliset ravintolat kun ei tunnu tarjoavan mitään bliniviikkoja täälläpäin, niin toki niitä on sitten tehtävä itse
Meillä kokonaan unohdettua suuruutta, joka tekee isonkin porukan tyytyväiseksi kauniilla väreillä ja hyvillä makuyhdistelmillä, puhumattakaan siitä, että paella oikeasti täyttää mahan pehmeästi
Kylmäsavulohesta saa mielettömän hyviä alkupaloja yhdistelemällä hyvinkin tavallisia aineksia. Näissä rullissa yhdistyy yrttien raikkaus tuorejuuston kermaisuuteen ja sitruunan kirpeyteen
Hyvin usein olen tehnyt blinejä uuden vuoden juhlintaan, voisi varmaan puhua jo bliniperinteestä. Toisaalta muikunmäti ynnä muut tykötarpeet oli jo ostettu ja jotain iltapalaahan sitä vuoden vaihtuessa tarvittaisiin
No mitä, jos pistettäisiin pikkasen pinkkiä lasiin ja pientä paleopurtavaa pöytään tai piknikille. Vappuun on vielä hyvästi aikaa, mutta aikainen lintu madon nappaa ja tilaa myös edullisesti laadukkaat vappuviinit lasiin
Itse en (vielä) omista blinipannua, joten teen pieniä blinejä. aika kaivaa blinipannut kaapin perältä ja nautiskella näistä naapurimaamme ihanista herkuista
Blinejä on hehkutettu ja pupellettu jo tammikuun alusta saakka. Ei ihan perinteiseen tapaan valmistettuna, vaikka innostus blinejä kohtaan Suomen ruokaperinteistä lähtikin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.