Canard á l'orange siis tarkoittaa appelsiinilla maustettua ankkaa ja jonka tässä alkuperäisestä muodostaan poiketen valitsin valmistaa ankanrinnasta kokonaisen linnun sijaan
-. -. -. K. e. v. ä. t. o. n. i. h. d. l. u. O. k. r. a. p. j. s. y. m. ö. ,. A. S. f. E. (. 2. ). 1. 3. 0. 7. 5. g. L. 8. P. V. ". M. N. I. R. T. x. B. F. c. C. G. z. d l
Ankkaohjeessa yhdistelin Julia Childin Caneton à l’orange -ohjetta ja Stockmannin reseptiä. Ankkaviininä oli Pinot Noir-rypäleestä tehtyä Lai Lai-punaviiniä
-. A. n. k. a. c. o. f. i. t. ,. m. r. s. v. ä. l. ö. y. e. M. h. p. u. d. J. j. g. C. N. (. ). S. R. T. I. P. K. '. H. ’. Ä. 1. 5. 0. ½. –. 2. V. k g. t l
Tiedättehän - Canard de confit - rasvassaan haudutetun ja säilötyn ankankoiven. Jo pitkään on ollut päällä sellainen vaihe, että perinteiset salaatti-tomaatti-kurkku -viritelmät eivät oikein maistu
Ankka on ehdottomasti yksi lempiraaka-aineistani. ANKANRINTAA JA APPELSIINIFENKOLIA (kahdelle)2 tuoretta ankan rintafilettäsuolaa myllystämustapippuria (tai Jaavanpippuria) myllystä3/4 tl tähtianista hienoksi jauhettuna1 iso fenkoli1 salottisipuli hienonnettunaoliiviöljyä2 appelsiinin mehu1 rkl hunajaasuolaa myllystämustapippuria (tai Jaavanpippuria) myllystä1-1,5 dl kuohukermaaOta ankanrinnat temperoitumaan noin tunti ennen valmistusta. 1-1,5 dl kuohukermaa
Kastike säilyy jääkaapissa viikon päivät tiivistä muovilla peitettynä kannussa jossa se on kaatovalmiina ruoan päälle ja voit tähän käyttää esimerkiksi tavallisen mansikka- tai vadelmamehun lisäksi mustaherukkamehua, raparperimehua tai mintulla maustettua mansikkamehua
Niissä vain kypsytettiin nauriit kokonaisina uunissa tai -pieni ilonpilkku- siten, että pikkuisia ryöpättyjä kesänauriita oli koverrettu hieman ja laitettu täytteeksi mm
Ankankoipi-confità la Familia. Ruusukaalipaistos à la Jamie Oliver. Vakuutuimme nimittäin jo viime jouluna Familian valmiiksi paistettuina pakasteena myymien ankka-confitien herkullisuudesta
Ai niin, ja mikäli aiemmin tekemäni Baileys-Valkosuklaajäätelö teki vaikutuksen, niin käyhän äänestämässä sitä Jäätelökisassa ja voit voittaa palkkinnon
2 confit de canard ankankoipea. Minulla oli aluksi tosi isot ennakkoluulot purkkiankkaa kohtaan, mutta siitä on tullut yksi suosikeistamme vuosien varrella
Mutta mitäs en treenannut Japanin matkan jälkeen, mitäs pidin joulu- ja uudenvuodenloman. Onhan ranskalaisen keittiön appelsiiniankka gourmandien tuntema, mutta kuinka moni on kotikeittiössä köksännyt broileria appelsiinissa
Punajuurihummus, Dukkah-lohi, sobasalaatti, riisisalaatti ja sen "confit de canard" ovat vuorollaan komistaneet ruokapöytäämme ja huomaan selailevani kirjaa inspiraation puutteesta kärsiessäni
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.