Sunnuntaina on aikaa laittaa ruokaa ja haudutella pitkään ihania lihapatoja. Tämä oluessa haudutettu lihapata on belgialaistyyppinen klassikko, josta on myös useita eri variaatioita
Carbonnades à la flamande on tullut jo blogattua ja sitä kuuluisinta, boeuf à la bourguignon'a on tullut tehtyä niin monta kertaa, että halusin kokeilla jotain uutta
eli belgialaisittain carbonades flamandes tai vlaamse stoverij. Mies halusi vaihteeksi jotain liharuokaa ja etsiessäni vinkkejä netistä, törmäsin Olivian flaamilaiseen lihapataan
Taannoin tuli blogattua äidin kuuluista rakuunapihveistä ja jo niitä tehdessäni mietin, että mitäs jos kohdan 2 dl vettä tai lihalientä korvaisi oluella sillä onhan ruoka, jossa on olutta ilman muuta äijäruokaa kuten vaikkapa carbonnades à la flamande, joka kuuluu ikisuosikkeihini
Carbonnadesflamandes – Flaamilainen nautapata. Seuraava carbonnades on suosikkikeittokirjani ”Culinaria – Makujen Eurooppa” sivuilta löytyneen Belgialaisen pataruoan uunissa tehty versio
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.