Viime lauantaina railakasta rentoutumista sävytti myös uusi rakkaani (ja luultavasti potentiaalisin kesäheilani), eli höyrykeittimeni ja sen valmistamat herkulliset dumplingit
Aasiassa monella keittiöllä on omat nyyttinsä – dumplingit, gyozat, wontonit. Perusmaut ovat kaikissa samansuuntaiset ja usein aika tyypillinen täyte valmistetaan jauhetusta possusta
Shish Barak - Libanonilaisia dumplingeja. Varmaan jokaisella ruokakulttuurilla on oma tapansa tehdä dumplingeja eli "nyyttejä" tai "lihatäytteisiä taikinapalloja"
itse tehdyt dumplingit ovat nättejä ja hyvinkin maukkaita. Täytä ja muotoile dumplingit yksitellen. Eri muotoilutapoja on useita, ja kuvien dumplingit ovatkin vain yksi esimerkki
Ja käytännössä kaikenlaiset ja eri ruokakulttuuriin kuuluvat dumplingit voi paistaa eli. Dumplingit ovat siis täytettyjä nyyttejä, jotka voi eri maasta riippuen kypsentää joko paistamalla, höyryttämällä tai liemessä keittämällä
Tarjoile höyryävän kuumat dumplingit dipin kanssa. Jotakin noista yritin tehdä ja tätä juttua voisikin pitää varoittavana esimerkkinä perin juurin säälittävästä kokkaamisesta, jossa kaikki mikä voi mennä vikaan, menee vikaan
Glorian Ruoka&Viini -lehti 1/2015 herätti talviuntaan nukkuvan kokkailuinnostuksen. Ihanien tamagoyaki -rullien lisäksi kokeilimme näitä dumplingeja heti lehden ilmestyttyä
Vaihdoimme vuotta tällä kertaa toisten loihtimien herkkujen ääressä. Viimeiset kaksi vuodenvaihdetta olemme bilettäneet kotosalla kavereiden kanssa pikkuväen pörrätessä jaloissa
Michelinin tähdet ovat haluttuja ravintoloitsijoiden keskuudessa, niiden eteen tehdään vuosikausia tinkimätöntä työtä, silti monet loistavat ravintolatkaan eivät koskaan niitä saavuta
Pelmeni on siis raviolin tapainen, täytetty nyytti, joita on tarjoiltu alkujaan Kiinassa (dumplingit) ja klassikoksi se on noussut Venäjällä, jossa pelmeneitä syödään niin arjessa kuin juhlassa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.