Mitään muuta flammkuchen ei täytteikseen tarvitse- ja vaikka mieli kuinka tekisi lisätä esim. Tämän ohjeen bongasin uusimmasta Pirkka ( K-ruokaryhmän) lehdestä ja oli pakko kokeilla, koska näytti niin herkulta
-. -. -. -. A. l. u. n. p. e. r. i. j. o. ä. k. a. t. s. h. d. z. ,. m. v. S. f. c. N. y. ö. P. ". H. T. b. g. (. ). R. M. F. 2. 0. 1. w. V. L. 5. 3. K. 6. t l. d l
Flammkuchen - liekkikakku - valkoinen pizza (rakkaalla lapsella on monta nimeä) on kotoisin Elssasin maakunnasta, Ranskan ja Saksan raja-alueelta ja se on hiivattomasta vehnätaikinasta tehty ohut ja rapea "pizza", jonka päälle tulee paksusti hapankermaa, sipulia sekä savulihaa, pekonia tai ilmakuivattua kinkkua
-. -. -. -. -. -. -. O. z. a. p. f. t. i. s. T. ä. n. l. k. e. o. b. r. h. g. j. u. v. E. y. A. c. m. ,. ö. M. I. ". L. (. 4. ). P. 1. d. 2. 5. 0. K. S. V. Y. H. R. C. J. d l. t l
Sipuli-pekoni-flammkuchen. Siis suosittelen, helppo tapa piristää vaikkapa talvista arki-iltaa. Flammkuchen eli liekkipiiras, elsassilainen hiivattomasta vehnätaikinasta leivottu saksalaisten vastine valkoiselle pizzalle
Ensin söin sitä Baijerissa, sitten sain aivan ihanaa Flammküchenia Hakaniemen Kuja-ravintolassa. Paista 250-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia, eli niin kauan, että pohja kypsyy ja juusto pitsan pinnalla ruskistuu paikoitellen. 250-asteisessa uunissa. 8-10 min
Sellaisen olon, että voi kun se ja se oli lapsena hyvää, katso nyt noita cocktail-tikkuihin törkittyjä nakinpaloja ja säilykeananasta – mutta en mä noita siis enää söisi
flammkuchen. Ja nähdä teidän muiden bloggaajien vastaavia koonteja - kuka lähtee mukaan. Haastavinta onkin muistaa lisätä kauppalistalle Pikkukokin maito ja päiväkotiviilit ja -jogurtit sekä ne viikon smoothiehedelmät
Flammkuche, tarina kertoo, että Flammkuchen syntyi, kuten myös pizza, Alsacen alueella, kun leivonnan yhteydessä paistettiin pala taikinaa leivinuunin lämpötilan tarkistamiseksi
Voilá, tässä teille elsassilainen pizza. Taikina, 2 -3 pizzaa. 1 prk creme fraichea1 iso punasipuliloraus valkoista balsamicoa1 pkt (120 g) HK Filee pekoniamerisuolaa myllystämustapippuria myllystätimjamia (persiljaa, tai rosmariinia)Pohjan teko-ohjeen näet täältä. Paistetaan 260 asteessa esilämmitetyllä pizzakivellä tai leivinpaperin päällä uunipellillä (sekin siis esilämmitettynä) 5 -10 minuuttia. 5 -10 min
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.