Nypi siikafileestä selkäruodot. Ripottele suola ja sokeri fileelle. Levitä tilli fileen päälle. Laita se tiukkaan pakettiin mielellään painon alle yöksi
Nyt Helsingissä on ollut silakkamarkkinat, joihin valitettavasti en mitenkään päässyt. Mutta en myöskään unohtanut sitä toista asiaa joka kuuluu kalamarkkinoihin, savusilakka jota maistuu niin hyvälle, niin hyvälle lasillisen punaviinin kanssa ruisleivän päällä
Graavi kala. Tervehdys Raadelmasta. Syksy on saapunut meillekin, joskin vastikään. Ihanista, aurinkoisista ja lämpimistä päivistä on saatu nauttia oikeastaan viikkokausia
Vuorossa näköjään silakkaa. Perustana näissä oli se ihan perinteinen säilötty silakka, joka ensin kypsennetään siinä etikkaliemessä ja sitten säilötään siihen mausteliemeen
Silakkafileitä, anjovista ja kermaa, edes suolaa ei tarvita, anjovisten suola riittää silakalle. Napsaise halutessasi saksilla selkäevä silakkafileistä pois
Viimme viikolla Ukkonen alkoi kyselemään, että koskas meillä on syöty viimmeksi silakkapihvejä. Tokaisin etten muista, mutta juuri olen kaupasta silakkaa sitä varten jääkaappiin ostanut
Minä käytän kalana kylmäsavulohta, mutta myös silli tai silakka sopivat hyvin. Järven rannalla kasvaneena olen syönyt koko lapsuuteni ja nuoruuteni kalaa
Itse käytin graavi- ja kylmäsavulohen loput. 200 g lohta (graavi ja kylmäsavu). Nyt on meidän joululohetkin hyötykäytetty parhaalla mahdollisella tavalla
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.