Yksi suosikeistani on blogin alkuaikoina esiintynyt Muhammara-paprikatahna. Kasvisten paahtamisen jälkeen tahnan valmistus ei vie kuin hetken ja tahna on valmis tarjottavaksi kastikkeena tai tuoreen leivän levitteenä
Punajuurihummus ei kauheasti innostanut tällä kertaa,mutta tein sen innoittamana punajuuritahnaa tahinilla ja sitten aloin etsimään ohjetta tuolle kikherne confitille
200g turkkilaista jogurttia100g fetaa muruina1/2 prk vihreitä oliivi renkaita2 rkl sitruunamehua2 rkl oliiviöljyämustapippuriakuivattua oreganoaSekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua
Bongasin täkäläisestä blogista herkulliselta kuulostavan tahnan,jonka valmistin,pienin muutoksin. Hyvää oli ja koska olin laittanut tahnaa reilusti,lisäsin osaan tahinia ,ja sepä vasta hyvää olikin
Maapähkinävoi on nimensä mukaan paahdetuista maapähkinöistä jauhettua tahnaa. Kun tahna on sekaisin lisää lopuksi sekaan paahdettu tattari lusikalla käännellen (löytyy valmiina hyvin varustelluista kaupoista)
Valmista tonnikala tahna. Lisää tonnikalat kuppiin öljyineen, pilko sipulit ja lisää ne tahnaan. Anna maustua hetki ennen leipien päälle laittamista (uunin lämpeämisen verran) Lusikoi tahna leipien päälle ja ripottele päälle juusto
Näihin tein tuorejuustotahnan ja kanat pyörittelin itse tehdyssä sweet chili kastikkeessa. Valmista tuorejuustosta, sitruunamehusta, hunajasta, suolasta, pippurista, korianterista ja avokadosta tahna
Tämä tahna vie kielen mennessään. Tahna on yksinkertainen je helppo valmistaa, minun suuri suosikki. Viipaloi punasipulia ja lisää reippaasti herkkutahnaa pitaleivän väliin
Mikäli tahna on liian tönkköä, löysytä nokareella. Kasvisvoileipäkakussa maistuu mm. fetajuusto. Tämän kasvisvoileipäkakun valmistin maaliskuussa kolmekymppisilleni ja
Sen sijaan kaikenlaiset tahnat ovat erittäin käteviä leivänpäällisiä. Tietysti niissä on hieman enemmän vaivaa kuin voin ja juuston lisäämisessä leivän päälle, mutta kerralla kun survoo ison tahnasatsin, niin siinä se sitten on hetkeksi aikaa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.