Tämä on ihan parasta aikaa vuodesta. saa poimia marjoja ja keittää hilloja ja mehuja. Mitkä ihanat tuoksut leijuvat kotona illasta (=yöstä) toiseen ja kuinka hauska on seurata keittiön rajojen ulkopuolella rivissä istuvia lapsia jotka tarkkailevat mehunkeiton saloja innoissaan ja huudahtelevat kirkkailla äänillään että äti sinun keittämä mehu on maailman parasta ja että olet ihana äiti kun keität meille mehuja
Mehustimet tuppaavat lojumaan suurimman osan vuodesta turhakkeena kaapissa. Teräksisissä malleissa saa monesti pohjaosan kansineen hyötykäyttöön kattilana, ja meillä se onkin näin arkisessa käytössä lähes päivittäin
Höyrymehun perusohjeraparperia ja/tai marjoja300-400 g sokeria/mehulitra Huuhtele raparperinvarret, herukat sekä muut marjat tarvittaessa, poista roskat ja huonot marjat
Ä. i. d. l. t. ä. p. e. r. y. M. h. u. m. a. j. o. n. k. ö. v. s. ,. T. -. H. g. K. 1. 0. L. J. 4. N. U. A. R. O. I. E. (. ). /. S. 5. 8. 2. V. Y. c. P. D. 9. k g. d l
Mehumaijalla tehdyn höyrymehun teko-ohjeet löytyvät blogistani marja-aroniamehuohjeen yhteydestä. Keväällä omenapuiden kukinta-aikaan laitoin blogiinkin kuvan naapurin omenapuusta, joka oli yhtä kukkapilveä
Maalla mummolan punaherukkapensaat tuottivat tänä vuonna hyvän sadon ja niinpä leivoin niistä vaikka mitä ja kerkesin veivata muutaman mehumaijallisen höyrymehuakin talven varalle
Rehevästä raparperipenkistämme riittää raparperia niin leivontaan kuin säilöntäänkin. Kevään ensimmäisistä varsista saa raparperimehuun parhaan värin, joten hain mehumaijan varastosta ja keitin erän mehua
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.