Kääntele perunat kastikkeeseen ja pidä lämpimänä, mutta älä anna kiehua enää. Hiero lohipalaan sokeria, suolaa, pippuria ja tillinvarsia (ota talteen tillin lehtitupsut ja säästä ne tarjoiluun)
Hasselbackan perunat on suht helppo valmistaa ja miten ihanan pähkinämäinen maku niissä onkaan. Peruna on niin monipuolinen lisuke ja siitä saa loihdittua helpolla hyvää
Maustoin alla olevat perunat melko klassisesti oliiviöljyllä, rosmariinilla sekä valkosipulilla, mutta perunoiden mausteita voisi toki vaihdella oman maun ja päivän fiiliksen mukaan
Graavilohi valmistetaan laittamalla lohifileiden väliin karkeaa suolaa kymmenesosa kalan painosta, hiukan sokeria, valkopippuria ja tilliä, sekä haluttaessa myös muita mausteita kuten konjakkia
L. a. u. n. t. i. m. s. k. e. r. d. l. C. v. ä. o. P. h. ,. y. p. ö. j. Y. N. ". W. ´. I. c. w. M. V. b. R. g. -. E. T. S. U. A. (. 4. ). K. Ä. O. 2. 0. 1. 5. L
Keitetyt perunat kuoritaan, pyöritellään survotuissa korpuissa, suolassa ja sokerissa, jotka sekoitetaan yhteen ja senjälkeen perunat ruskeutetaan voissa tahi rasvassa
Lisää pinnalle graavilohiviipaleet, punasipulirenkaita ja tuoretta lehtipersiljaa. Graavilohella ja munavoilla täytetty ruisleipä on täydellinen viikonlopun aamiainen
Juhannus tuli ja meni, ja lopulta kelitkin suosivat ainakin Saimaan rannalla. Siispä kun tarjolla oli tuore kokonainen kala ja muurattu hiiligrilli, ja kun vielä onnistuimme kaivamaan vajan perälle unohtuneen halsterin esille, ei vaihtoehtoja ollut kuin yksi
- Lisää mausteet sekä korppujauhoja paista niin kauan, että perunatja makkara ruskistuu. Lapsuudessa kotona syötiin melko usein paistettuja perunoita makkaralla tai nakeilla
Pese perunat hyvin ja keitä suolatussa vedessä kypsiksi. Perunasalaatti taitaa olla enemmän kesäinen juttu ja tietenkin uuden vuoden juhlissa nakkien kaveri
Ensimmäinen oli perinteinen, suolalla ja pippurilla maustettu graavilohi. Toinen oli punajuurigraavattua ja mausteetkin olivat hieman tavallisesta poikkeavampia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.