Juhannus tuli ja meni, ja lopulta kelitkin suosivat ainakin Saimaan rannalla. Siispä kun tarjolla oli tuore kokonainen kala ja muurattu hiiligrilli, ja kun vielä onnistuimme kaivamaan vajan perälle unohtuneen halsterin esille, ei vaihtoehtoja ollut kuin yksi
Tällaisia herkkuja löytyi meidän grillilautaselta aiemmin tällä viikolla. Peruna-fenkolisalaatti oli kivan makuinen ja hienon näköinen lisuke – kastike tekee siitä upean vihreän
Tarjoa silakat perunasoseen tai juuressoseen ja kasvisraasteiden kanssa. Kasta fileet jauheeseen (kostuta ensin maidossa, jos jauhe ei muuten tartu kunnolla)
Perkaa silakat, huuhtele ja valuta huolellisesti. ne kuulemma saattavat nostaa huonon kolesterolin osuutta kokonaiskolesterolista ja suurentaa paastoveren sokeripitoisuutta
Leikkaa fileistä selkäruoto pois, mausta kalat sisältä limemehulla, suolalla ja pippurilla. Ota kalat öljystä ja laita talouspaperille vuokaan, jonka laitat uuniin
Perkaa ja fileoi kalat, älä poista nahkaa. Sekoita sokeri, suola ja valkopippuri. Ripottele hieman mausteseosta ja karkeaksi hienonnettua tilliä fileiden lihapuolelle ja nosta fileet toistensa päälle, lihapuolet vastakkain, pyrstöpuoli pääpuolta vasten
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.