Tästä gluteeniton hapanjuuri linkistä pääset hapantaikina juuren ohjeeseen. Gluteenittomat Reissarit. Ajatus lähti näistä leivistä siitä kun minulla oli litran tiivissä lasipurkissa Vuohelan Herkun Farinan tummasta leipäjauhoseoksesta hapatettua leipäjuurta
eilinen hapantaikina. 100 g (1 dl) vehnähapantaikinajuurta. Suositun Pain de Martin -blogin kirjoittajan, Martin Johanssonin juurileivontaan keskittyneen opuksen suomenkielisen käännöksen ilmestyminen oli monelle aiheesta kiinnostuneelle onnenpäivä, minullekin
Amerikkalaiset pannukakut hapantaikinaan (6 paksua tai 8 ohuempaa lettua). Joskus aikoinaan minulla oli pakkasessa aina hapanleipätaikinan juurta, sellaista, jota käyttäessä taikinaan ei tarvinnut laittaa hiivaa ollenkaan
Kun sain Tef-jauhoa silloin päätin alkaa testailemaan ensin hapantaikina juurta siitä ja oolalaa minä sain siitä erittäin hyvää gluteenitonta hapanjuurta
15 Syökää seitsemän päivän aikana happamatonta leipää, ja jo juhlaviikon ensimmäisenä päivänä toimittakaa kaikki hapantaikina pois taloistanne, sillä jokainen, joka syö hapanta leipää ensimmäisestä päivästä lukien seitsemänteen päivään, poistettakoon Israelista
tee hapantaikina ja kalttaa ohrasuurimot. Kaada imeytymätön vesi pois suurimoista (jos sellaista on) ja lisää kaltatut ohrasuurimot hapantaikinan sekaan
Hapantaikinan aromi paranee joka leipomisen jälkeen. Käytä tämä hapantaikina neljän leivän leipätaikinaan, mutta säästä aina uudesta taikinasta seuraavaa kertaa varten uusi juuri (100 g)
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.