Syyskuun alussa sain kuulla, että täällä Oulussa kasvaa tyrnejä villinä ja vapaasti poimittavissa. Painoin suurinpiirteisesti sijaintiohjeistukset mieleeni niin, että kuin aarrekarttaa seuraillen lähdimme tuota kultaista terveyslipasta etsimään
Jo vain. Mieli pakahtuu riemusta, johon on sekoittunut joulueuforiaa, sillä huomisen jälkeen saatan lähes kuukauden ajan vain nautiskella elämästä, kokkailusta, hyvistä kirjoista ja kissanpäivistä
Keräsimme Pojan kanssa Kesäkodin pihapihlajasta ämpärillisen marjoja. Niitä sitten aikani parvekkeella säilytettyäni ryhdistäydyin lopulta hyytelönvalmistukseen
Viime viikkojen sään perusteella ei uskoisi että on heinäkuu ja että kesä on jo puolessa välissä. Säästä huolimatta kotimaisten marjojen sesonki alkaa olla täällä ja ainakin minä ajattelin ottaa siitä kaiken irti
Citrus Chili Marmalade. Chilinen marmeladiSpicy MarmaladeOn the kitchen table, there's a sad-looking pile of wrinkling fruit and you're wondering what to do with it
Tämä onnistunut ohje on peräisin ihanasta Pata porisee –blogista. Ohje on kiertänyt 90-luvulta asti lehdissä, keittokirjoissa ja netissä, Italiasta jenkkilään (no-knead-bread –nimellä) ja Suomeen
Vastapurkitettua raparperi-inkiväärimarmeladia/Freshly canned rhubarb ginger marmalade Kuten kuvasta näkee, vaikuttaa raparperin kuoriminen tuotteen väriin hyvin paljon
. Luulen, että omenaressu ja varsinkin sana RESSU tuo minulle ja teille hyvinkin erilaiset mielikuvat Snoopysta aina johonkuhun empatiat herättävään henkilöön (tai tässä tapauksessa omenaan), ellei peräti johonkin pullamössön tapaiseen jälkiruokaan
Tän porkkanakakun leipominen ei todellakaan mennyt niin kuin siinä kuuluisassa Strömsössä. Kakkua varten hommattiin suomalaisia multaporkkanoita, hyvää tuorejuustoa ja steviasokeria
Kesä on tehnyt noppakokeista laiskoja ruoanlaittajia. Mutta sallittakoon se meille. luonnon d-vitamiini ja valoisat illat tuntuvat tällä hetkellä innostavammalta kuin leipominen tai ruoanlaitto
No, näistä tuli parhaat puuhkut ikinä. Olen hullaantunut myskikurpitsaan, jota löytää nykyään silloin tällöin myös luomuna, ja virolaista tattarihunajaa tuotiin tällä kertaa Tallinnasta kolmen kilon pönkkä
Trooppinen viilentäjä trooppisiin öihin. Aamulla lehteä lukiessa minulle valkeni lopullisesti, miksi Rooman helteet niin suuresti poikkeavat Suomen helteistä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.