Sanoisinko, että unkarilainen vastine meidän karjalanpaistillemme. Mulla oli runsaan kilon painoinen pala mureaa naudan kulmapaistia, josta oli tarkoitus jotakin pöperöä rakkaille lapsilleni rakentua
facebook & instagram Unkarilainen sienikeitto. Viikonlopun hurjastelun jälkeen (siis minäkin vielä joskus) lämmittävä ja lohdullinen sienikeitto on parasta mitä voin kuvitella
Keräsimme Pojan kanssa Kesäkodin pihapihlajasta ämpärillisen marjoja. Niitä sitten aikani parvekkeella säilytettyäni ryhdistäydyin lopulta hyytelönvalmistukseen
Näin valmistat kalkkunan. Jos ostat pakastekalkkunan, anna sen sulaa jääkaapissa pari vuorokautta. Ota kalkkuna huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista
Unkarilainen gulassi 8 annosta – 1 kg naudan ulko- tai sisäpaistia – 4 sipulia – 3 punaista chiliä (laita vähemmän jos et ole tulisen ruoan ystävä) – 2 yksikyntistä valkosipulia – 6 porkkanaa – 2 rkl gulassikreemiä eli paprikatahnaa – 2 rkl paprikajauhetta – kuminaa – suolaa ja pippuria – 500 g tomaattimurskaa – 1 kg perunoita – persiljaa (- smetanaa) Pilko sipulit ja chili ja kuullota niitä kattilan pohjalla öljyssä
Sivelekuusi kalkkunan sisäfilettä kauttaaltaan sinappiseoksella. 1 kg kalkkunan rintafileetä. Tee sinapista, silputuista yrteistä ja mausteista toinen seos
Tarjoaunkarilainen lihahöystö paistettujen, paprikajauheella maustettujen perunaviipaleiden kanssa. Ripottele rosmariini päälle, peitä pata kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 2 tuntia
Tyhjennä kalkkunan maha. Hiero suolaa ja pippuria kalkkunan pintaan. Voit sekoittaa mausteet myös pieneen määrään kasviöljyä ja sivellä kalkkunaa seoksella
Lisää vesi, tomaattimurska, tomaattipyree, lihaliemikuutio, hunaja, viinietikka ja mausteet. Ole varovainen cayennenpippurin kanssa, jos et ole tulisen ruoan ystävä
Ajattelimme pelastaa sieltä yhden parempiin suihin, ja valmistaa kalkkuna yksinkertaisesti uunissa. Tällä kerta ostin edullisen Pirkka-kalkkunan, eli luomusta ei ollut tietoakaan
Aivan ihana vaihtoehto kinkulle tai täytetylle kalkkunalle. Kalkkunan voi valmistaa erissä. Wellingtonia valmistettaessa täytyy pitää huoli siitä, että täyte ja kalkkuna eivät ole kuumia, kun laitat ne taikinakuoreen
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.