Halkaise pitkittäin ja poista keltuainen (kulhoon). Kevään juhlakauden noutopöydissä, piknikeillä ja brunsseilla loistavat tänä keväänä paholaisen munat eli deviled eggs
Benedictinmunat eivät ole mitään laihdutusruokaa, mutta ne sopivat sen sijaan oivallisesti brunssille tai myöhäiselle aamiaiselle pitkän ja kosteamman pitkään venyneen juhlaillan jälkeen ja siinä yhdistyvät sekä hiilihydraatit englantilaisista muffineista rasvaisen kiiltävän keltaisen Hollandaisekastikkeesta että suolainen rapean pekonin muodossa
Liekö Pinterestistä tai jostain jenkkisarjasta peräisin tämä päähänpinttymä, mutta mun on ollut pitkään tarkoitus kokeilla deviled eggs'ien eli kotoisammin paholaisen munien valmistamista
Leivitä kuoritut munat pyörittämällä ne ensin munaan ja sitten pankojauhoon. Tee aioli sekoittamalla keltuaiset, sinappi ja hienonnetut valkosipulikynnet yhteen
Anna valkoisen sakan valua pohjalleja kaada voisula toiseen astiaan. Kananmunat à la Benedict luotiin alun perin Delmico’s- -ravintolassa Manhattanilla
Sulata voi kattilassa, ripottele jauhot sekaan ja kypsytä hetki (älä ruskista). Kovaksi keitetyt munat leikataan lohkoiksi, asetetaan kulhoon ja seos kaadetaan päälle
Pekoni ja kananmuna ovat kyllä aamiaisten aatelia. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. 150 g kypsää luomu maalaispekonia (voi varmasti tehdä myös raa’asta amerikanpekonista, mutta suosin itse kypsää luomua). Vuoraa 6 kappaleen muffinssivuoka pekonilla ja riko jokaiseen yksi muna. 15 minuuuttia kunnes muna on hyytynyt ja pekoni on rapeaa
Se näytti niin hyvältä ja kivalta vaihtelulta normaaliin toscapiirakkaan, niin päätin kokeilla. Sikke-ruokaa rakkaudella ohjelmassa Sikke teki tätä tosca benedict piirakkaa
Halkaise munat pitkittäin ja pullauta keltuaiset ulos. Ilmeisesti se tulee täytteen tulisuudesta, mutta tietyillä alueilla Yhdysvaltojen raamattuvyöhykkeellä nimeä pyritään välttämään ja korvaamaan se "täytetyillä munilla" tai "salaattimunilla"
Paholaisen munat voi laittaa jääkaappiin hyytymään ja tarjota vaikka seuraavana päivänä. Minun teki mieleni maistaa tällaisia täytettyjä kananmunia, jotka sopivat myös hyvin vaikka illanistujaisiin pikkunaposteltaviksi
Marinadiin käytin suolaista soijaa koska sitä kaapissani aina on (paitsi nyt kun käytin loput tähän marinadiin – tilanne korjautuu kyllä heti kun kauppaan ehdin)
M. a. i. n. t. s. e. m. ,. ä. o. l. u. v. k. r. j. h. g. ö. p. y. z. -. K. L. d. A. T. F. 6. 3. 1. 2. P. S. E. R. f. J. V. N. I. b. c. w. C. x. Y. q. '. O. W
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.