V. e. i. t. s. n. l. k. a. u. j. ä. v. o. h. ,. m. ö. r. O. y. d. N. p. (. 5. ). f. T. w. x. /. R. S. P. 4. c. M. b. '. E. g. 3. 2. A. I. Ä. 1. 0. 9. K. J. L. ) l. d l. r k
Ihanaa, että on tullut kevät ja ulkona alkaa vihertää. Ihan kohta on vappukin, saa kilistellä kuplivaa hyvässä seurassa ja pääsee Savoyn perinteiselle vappulounaalle
Omat ensimäiset mielikuvat liittyvät kotona äidin kanssa leipomiseen, tiettyihin sunnuntai aterioihin – uunissa pitkään hautuneisiin patoihin, itse tehtyihin rieskoihin, joita leivinuunissa paistettiin ja kieli pitkällä odotettiin koska niitä uskaltaisi haukata ettei kieli palaisi
Viljattomuus, lisäaineettomuus,…. Nykyään annan raaka-aineen laadun loistaa ja sitä myöten myös päätön sokerin ja vehnän kulutus on laskenut kuin huomaamatta nollaan
D. u. k. a. h. o. n. e. g. y. p. t. i. l. ä. m. s. ,. j. ö. N. r. d. -. v. (. ). M. –. E. B. . 2. 5. 0. b. 1. ½. /. ¼. +. L. ’. C. P. A. V. R. Y. K. S. c. G. f. w. z. W. x. T. d l
Ihan perinteisiä, sämpyläjauhopussin kyljessä olevalla reseptillä tehtyjä leipiä on leivottu meillä viime aikoina melkoisen tiuhaan tahtiin, joten olipa mukavaa löytää vähän uudenlaista tvistiä tähän hommaan
Kuivattuja sieniä on myös helppo murentaa pienemmiksi. Tässä jakamani resepti on alunperin julkaistu Kodin Kuvalehden juhlavuoden leivontakoulu lehtisessä monia vuosia sitten
Kasviksia, hedelmiä, marjoja, siemeniä ja pähkinöitä, luonnonjogurttia / rahkaa, hyviärasvoja sekä kalaa/lihaa syömällä ei näitä varastoja saada täytettyä vaan joka aterialla pitäisi muistaa syödä myös perunaa / täysjyväpastaa / -riisiä/ -puuroa/ quinoaa /amaranttia tai täysjyväleipää
Hyvässä arki-illan ateriassa on niin paljon makuja, että sen keveyttä ei edes huomaa. Aasialaisten mausteiden pyhä kolminaisuus korianteri, valkosipuli ja chili toimivat näissäkin jauheliha-salaatti-nyyteissämakupohjana
Thai-ruoka on monesti mausteista mutta kun voimakkaan makuiset kastikkeet tarjotaan riisin ja tuoreiden tai pikapaistettujen vihannesten kanssa, tulee kokonaisuudesta tasapainoinen
Jauheliha on usein arkiruokailun pelastaja. Broilerinjauheliha on kevyttä ja tuo mukavaa vaihtelua. Myös lisäkkeenä tarjottavassa salaatissa on inkivääriä ja chiliä antamassa makua
N. ä. m. h. u. r. j. a. t. c. k. e. p. o. s. i. v. y. n. l. w. M. d. 4. ,. ). U. ö. P. S. K. -. b. g. L. T. Y. V. 1. 5. 0. /. 2. f. 3. I. J. x. ) l. k p. d l
O. s. u. i. p. a. H. e. r. n. o. k. -. t. V. v. y. m. ,. j. l. ä. h. K. S. T. ö. U. E. A. I. M. P. (. 2. ). 1. g. /. f. 3. d. ". J. L. R. N. b. c. B. C. 4. 5. 0. 6. k g. d l
Andy Harris ja David Loftus esittelevät Istanbulin makuja-kirjassaan istanbulilaisen ja laajemminkin turkkilaisen ruokakulttuurin historiaa ja tätä päivää
Hirvi vaan on niin hyvää ja hirvipullat taivaallisia tässä kastikkeessa. Kastike on sovellus isäinpäivänä nautitusta täydellisestä katajanmarjakastikkeesta
Koska kaupassa ei ollut korianteria, jouduin sen osalta soveltamaan ja käytin korianterin siemeniä. Korvaamalla kanaliemi kasvisliemellä ja tarjoilemalla broileri erikseen keitosta voivat nauttia myös kasvisyöjät
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.