Joo ,pekonista on moneksi. Salaateissa se toimii. Tehtiin sunnuntai-illan ratoksi kevyttä iltapalaa. Tarvitaan pektii pekonia, leikkaa saksilla poikittaissuuntaan vajaa puoli cm leveiksi siivuiksi
Tämän piirakan palanen vastaa yhtä ateriaa ja on siksi kätevä esimerkiksi eväspiiraana. Pohja tehdään Pirkan valmispiirakka-aineksista, jonne lisätään vain vesi
Nyt kun syksy on jo kovaa vauhtia tulossa, (ensimäiset kypsät mustikat bongattu tänään)on syytä käyttää viime vuonna säilöttyjä suppiksia, jotta saa taas poimia uusia
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäessäni ENSIN maistamaan ja vasta sitten kerroin, mitä tämä on
Tuli tehtyä omenahilloa talven varalle. Omena on valkea kuulas ja hyvä hillo-omena. Kuoritaan omenat ja paloitellaan kattilaan (ei siis roskia, siemenkotia tms mukaan)
Ajattelin kokeilla, kunn äin tämän Sikke Sumarin ohjelmassa sunnuntaina. Jotenkin idea, että voisi käyttää kaikki jämäjuustot piirakkaan, tuntui hyvältä, mutta voin suoraan sanoa, että tästä ei tule iltapalan korvaajaa luomumyslille ja maustamattomalle jugurtille
Viimeisimmässä ruokatorstaissa oli varsin kutsuva lohipiirakan ohje ja hyvvähän siitä tuli. Piirakan kanssa sopii erittäin hyvin kuiva saksalainen riesling
Olen ratkaissut arkiruokaongelman tekemällä pakkaseen laatikoita, jotka annostellaan siten, että pakasterasian voi laittaa mikroon, ja siitä saa yhden aterian
Tolkuton pakkanen jatkuu. Tänä vuonna huomasin, että jos en ole syksy-ihmisiä, ei tämä talvikaan kyllä ykkössuosikki ole, toki on kivaa, että on lunta ja sitä kautta valoisampaa ja kyllähän se talvi on merkki siitä, että kevättä kohti
Tämän ohje on otettu samasta kirjasta kuin edellinenkin ohje. Laitoin tämän nyt kategoriaan vege ja kala, vaikka ne vissiin hieman keskenään taistelevat, mutta voihan kalan jättää vaikka pois, jos vegeillä haluaa
Uskaltauduin palaamaan garam masalaan, vaikka sain aiemmin kovan tuomion tästä. Tulos oli ihan hyvä, vaikkei kaikilta syömään osallistuneilta ihan suurta suosiota saanutkaan
Tein klassisen juustokakun. Pohjan esipaistamisen jälkeen juustomassa paistettiin vesihauteessa. Vuoka pitää vuorata kunnolla ulkoapäin ja sitten vaan toiseen vuokaan ja vettä peliin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.