Beef Jerkyn, eli kuivalihapalojen teko onnistuu hyvin myös jauhelista. Jerkyjä voi toki tehdä kaupasta ostetuista (naudan)lihoistakin, mutta vähärasvainen riista, kuten hirvi ja peura ovat tähän tarkoitukseen parhaita
E. l. i. s. B. e. f. J. r. k. y. M. ä. t. m. o. h. n. /. p. v. a. j. u. V. ). N. d. I. K. ,. L. T. 1. 5. 2. 6. ö. H. 9. 0. g. 8. b. D. -. 7. c. (. P. S. 4. 3. O. A. ) l. k i. g ,. k k
Näin talvella tulee tehtyä kuivaliha-snackia eli beef jerkyä kohtuullisen usein. Tämä marinadi sopii oikein hyvin kuivalihan lisäksi myös grilli- ja glaze-kastikkeeksi
Toisena herkkuna Pinnekjött – kuivatut lampaan ribsit. Herkullista kuivalihaa. Pinnassa ei ole hometta vaan kiteytynyttä suolaa joka takaa ettei gourmandin vatsa mene sekaisin turhista bakteerikasvustoista
Järvenpäässä on brasilialainen verkkokauppa, josta tilasimme eksoottisempia tarvikkeita (palmunsydämet, naudan kuivalihan, mustapavut ja farofan), Olisimme halunneet ihan maniokkijauhoa ja valmistaa lisäkkeen itse, mutta sieltä lähetettiin pussillinen valmiiksi maustettua farofa-seosta, joka maistui, pussista päin aika esanssiselta
poron kuivalihaa. Juhlat. Mitäpä olisi elämä ilman niitä. Mukavat juhlat piristivät jälleen arjen keskellä, vaikkeivat nämä kesäiset juhlat omat olleetkaan
Beef Jerky – kuivalihamurut. Annos viimeistellään kuivalihamuruilla, joiden tehtävä on viimeistellä ulkonäköä ja tuoda suutuntumaan piristävää rakennetta sekä voimistaa riistalihan aromeja
Amerikanunkarilaisen George Langin The Cuisine of Hungary -kirjan mukaan gulassi oli alun perin paimenten tulilla keittämää kuivalihasta valmistettua gulassikeittoa tai gulassilihaa, riippuen siihen käytetyn veden määrästä
Tämä resepti tuli kehitettyä puolivahingossa, kun lihaa jäi jerkynteosta yli. Tässä tapauksessa luottolihakauppiaallani ei ollut kuin sisäpaistia, josta jerkykin tehtiin
Beef Jerky eli kotoisemmin kuivaliha tai kapaliha. Kuivalihahan on vanha säilömiskeino, jokseekin säilöminen on entisaikoina tehty hivenen erilailla kuin tänäpäivänä
Monenlaista on viime aikoina ollut, että juttujen laitto on ollut vähäistä. Flunssaa, juoksevia asioita, käsi välissä lastassa, tulostin temppuillu, kevät siivous aloitettu yms
Valmista sydänjerkyä. Olen tehnyt aiemmin jerkyn lisäksi myös erinomaisesti onnistunutta lihapataa sydämestä joten tällä kertaa laitan puolikkaan pumpun viipaleina marinadiin ja huomenna erittäin mietoon kiertoilmauuniin kuivumaan ja toisen puolen pakkaseen odottelemaan inspiraatiota
Kotioloissa sen voi korvata kuivatulla porolla tai beef jerkyllä eli kuivatulla naudanlihalla. Sekoita sipulit, perunat, juustoraaste (ja kuivaliha) keskenään
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.