Murusta piparit pieneksi muruksi ja sulata voi. Yhdistä aineet ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.
Täyte
5
liivatetta
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
200 g
omena-kanelimarmeladia
4 dl
kermaa
1/2 - 1 dl
sokeria (maun mukaan)
1 dl
vaaleaa glögiä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja omena-kanelimarmeladi. Lisää sokeri kermaan ja vatkaa kuohkeaksi. Kiehauta glögi ja lisää siihen lionneet liivatteet. Sekoita hyvin. Anna glögin hieman jäähtyä ja lisää ohuena nauhana kokoajan sekoittaen tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä lopuksi kerma ja tuorejuustoseos kevyesti nostellen. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
Jälleen kerran muistutan reunakalvon käytöstä. Minulla ne on loppu, enkä ole ehtinyt hankkia uusia, joten reunakin on tällä kertaa sen mukainen. Mutta kuten näkyy, jos ulkonäön kanssa ei ole niin nöpönuukaa niin onnistuu juustokakkujen teko myös ilman reunakalvoa. :) Koristelussakin mentiin vähän oikoen (hmm, mistäköhän nykyään johtuu?). Leikkasin leivinpaperista pikaisesti sellaisen vanhan ajan paperilumihiutaleen, asettelin sen kakun pintaan ja töpsöttelin päälle kaakaojauhetta. Sitten paperi nostetaan varovasti pois ja kuviointi on valmis. Jos on oikein taitava paperilumihiutaleiden tekijä, voi kakun pinnasta saada myös todella kauniin! Laitoin päälle lisäksi muutaman kanelitangon, ettei kakku olisi niin orvon näköinen. Jouluun on enää reilu viikko ja monella varmasti jouluvalmistelut tehokkaasti käynnissä. Tämän kakun voi myös tehdä etukäteen pakkaseen ja nostaa esille muutama tunti ennen tarjoilua. Koristelut tosin kannattaa tehdä vasta sulatuksen jälkeen.
Ihastuin niin täysin uusimman blogi-tuttavuuteni, Kotona-blogin, persikoilla ja piparkakuilla kauniisti koristeltuun juustokakkuun, että oli aivan pakko ottaa resepti heti ylös ja koettaa taas juustokakun kanssa onneaan
Jos on juustokakkujen ystävä, suosittelen kokeilemaan tätä tänä jouluna. Tänään vietimme työpaikalla joulunalusperinteeksi muodostunutta juustopäivää, jolloin taukotilan pöytä notkuu juustoherkuista
"Rommi-rusina"juustokakku krumeluurikoristein. Jouluruoka-aiheiset postaukset jääneet vähän vähemmälle, mutta koitetaanpa tässä saikkupäivän ratoksi paikkailla tilannetta
Tässä ihan ehdoton juustokakkusuosikkini jouluiseen teemaan sovellettuna. Korvaa pohjan piparit digestivekekseillä ja puolukat mustikoilla, jos haluat kesäisen juustokakkuversion
T. ä. m. k. i. n. a. u. e. t. y. ö. p. j. o. l. h. K. s. -. v. P. g. 2. 4. c. 1. 5. 0. D. 7. r. d. ½. (. ). 6. 3. M. S. J. ,. G. A. L. ) l. c m. t l. d l
Tämän kakun tein meille jouluksi. Uuden vuoden juhliin avomieheni pyysi samanlaista kakkua, tosin pyyntö tuli edellisenä iltana ja koska olin uuden vuoden aattona töissä kuuteen asti, kirjoitin miehelleni kauppalapun ja ohjeen ja pistin herran leivontahommiin
H. y. v. ä. t. o. i. s. a. d. e. n. T. u. h. r. j. l. ,. m. k. O. ö. I. S. p. M. J. R. Y. *. U. L. N. E. K. A. P. 1. 0. D. g. -. Ä. 3. 2. 4. c. V. 5. b. F. d l. t l
Jouluinenjuustokakku (ilman liivatetta). Joulunpyhien aikaan tarvittiin jälkiruokaa, ja luumurahka- ja joulutorttukiintiön tultua täyteen päädyin juustokakkuun
Jääkaapissa marjat ja kakkukuvat silmissä sai tämä kakku alkunsa. Tulimme juhannuksen vietosta ja huomasin vadelmia jääkaapissa, joten niistä piti jotain tehdä
Rahka sopii mielestäni loistavasti juustokakkuihin, tuoden niihin hieman kevennystä ja raikkautta, joten halusin käyttää kakun täytteessä appelsiinirahkaa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.