J. o. u. l. n. k. j. r. a. h. i. s. t. ,. v. p. ö. y. d. ä. e. m. O. M. K. T. f. Ä. Y. E. P. S. U. N. F. I. L. R. A. 1. g. 2. ½. 3. 0. -. 7. 5. V. 9. H. 6. c. D. b. k g. d l
Heitin ison kasvisvuoan uuniin 10 minuuttia ennen kalaa. Niin mehevää kuhaa. Poimin Jouni Toivasen ohjeesta vinkin kalan suolaukseen ja tavallista kuumemman uunin lämpötilan
Elin vielä vuosi sitten siinä uskossa, että joululaatikoiden valmistus olisi jotenkin erityisen vaikeaa puuhaa, ja että onnistuminen vaatisi vähintään perheessä vuosikymmeniä kiertäneen isoisän äidin reseptin
L. a. s. g. n. e. o. m. i. d. ä. p. r. h. k. u. j. t. y. l. P. ,. v. J. ö. M. E. 4. 1. 0. 3. (. ). 2. -. z. ½. 5. 8. V. T. +. R. K. A. S. O. g ). d l. t l
Liki kaikissa ruokakulttuureissa on munaa. Munattomista keittiöistä tulee mieleen lähinnä eskimoiden muinainen iglukyökki, missä munakkaan virkaa teki keitetty pöllö
Joululaatikot on nyt paistettu ja pakastettu, ihan ne perinteiset porkkana- ja lanttulaatikot. Ehkä lähempänä joulua teen vielä jonkun kolmannne laatikon, kunhan saan päätettyä minkä
Kesti varsin kauan, ennen kuin jaksoin opetella leipomaan gluteenitonta leipää. Löysin siihen vain melko huonoja ohjeita, tai jos ne vaikuttivat hyviltä, niissä oli kauraa
Votkinilta haettu kinkku laitettiin uuniin aatonaaton iltana ja sitä paistettiinkin hartaudella. Tänä vuonna vietimme joulua omassa kodissa kuuden aikuisen ja kahdeksan lapsen voimin
Lisää loput aineet ja hauduta miedolla lämmöllä tuntinen. Kun luumut nousivat pintaan, poimin suurimman osan ehjinä kulhon pohjalle ja loput sekoitin rikki liemeen
Peitä loput taikinasta kelmun alle, jotta se ei kuivu. Tämä on oma sovellukseni perinteisestä italialaisesta jouluruoasta, jonka valmistamiseen sain inspiraation osallistuessani ebookers
100 g)1/2 pekoninpaketin loput paistettuna2 punasipulia öljyssä kuullotettuna150 g ranskankermaa3 kananmunaa4 valkosipulinkynttä1 tl savupaprikajauhettaripaus cayennepippuriamustapippuriasuolaaPinnalle juustoraastettaNypi voi jauhoihin ja lisää kylmä vesi
Yhteistyössä Ebookers. Meitä jouluruokailijoita on moneen lähtöön. Joillekin joulu ei ole joulu ilman kinkkua ja laatikoita, toiset taas pyrkivät mahdollisimman kauas perinteisistä joulupöydistä
Olen ihan villiintynyt. Kävin villiyrttikurssin ja aloin maailmanparantajaksi (josta lisää myöhemmin). Siitä lähtien olen ottanut asiakseni hyödyntää menneitä vuosia ahkerammin myöskin villin puutarhani tarjoamia villivihanneksia
Voisi luulla, että minulla on laihialaisia sukujuuria, niin tarkasti otan kaiken talteen. Mainittakoon nyt esimerkiksi erinäköiset liemet, joita jää liha-, kala- tai kanapadan pohjalle
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.