Halusin tehdä pitkästä aikaa jotain helppoa ja herkullista, mutta sokeritonta jälkkäriä. Ja kun niitä pilkukkaita, hieman ylikypsiä banaaneja taas kerran oli niin… Siitä syntyi tämä vegaaninen gluteenittomista riisijauhoista tehty banaanileipä
Jos haluat tarjota köyhiäritareita isommalle porukalle suosittelen paistamaan kaikki leipä viipaleet hiukan aikasemmin ja laittamaan uuniin juuri ennen tarjoilua
Maukkaita köyhiäritareita niistä on tosin tehty. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään, lisää neste sekä öljy ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
Paras pannukakku on kuohkeaa, ilmavaa ja pehmeää. Sellaista, joka kohoaa täyteen isompia ja pienempiä vuoria ja kukkuloita uunissa ja tulee sieltä ulos kuohkeana ja pehmeänä
Kivikovista avokadoista ja kiiveistä, jotka pitäisi ostaa reippaasti ennen kuin aikoo ne syödä. Pelkkää tärkkelystä, he jatkavat pientä ylenkatsetta äänessään
Raakakakkuvillitys sen kuin vain jatkuu keittiössämme. Tässä kohtaa pitää ehkä kuitenkin tuulettaa ärsyyntymisen sijaan, sillä aiemmin meillä ainoastaan minä olen ollut hulluna raakakakkuihin
Joidenkin mielestä kaikki ”terveelliset herkut” ja raakaherkut ovat vain perinteisten herkkujen eli sokerilla, voilla javehnäjauhoilla höystettyjen leipomusten köyhiä kopioita, jotka eivät tyydytä mitään oikeita herkuttelutarpeita
Tämä viimeisin nyt ainakin oli yksinkertainen, mutta yllättävän maukas keino pelastaa ja käyttää ravinnoksi mustuneet banaanit sekä jo hieman rypistyneet omenat
Eniten tykkäsin kuitenkin Urtekramin luomu maapähkinävoista, joka on ihanan pehmoista ja tasaista. Kannatan aina kuitenkin viimesen päälle itse tehtyä ja tän tekeminen on oikeesti kyllä kannattavaa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.