220 g
lihaa (lammasta, nautaa tai kanaa) leikattuna pieniksi paloiksi
3 rkl
kasvisöljyä
1 nippu
korianteria, hienoksi silputtuna, noin 1/4 kupillista 1 nippu persiljaa, hienoksi silputtuna, noin 1/4 kupillista 1 tai 2 selleriä lehtineen, hienoksi silputtuna
1 iso
sipuli, raastettuna
kuorittuna
1 rkl
smen:ia (vaihtoehtoinen)
1 tl
jauhettua kanelia
1 rkl
jauhettua inkivääriä
1 1/2 tl
pippuria
1 rkl
kosher-suolaa
1/2 tl
kurkumaa tai 1/4 tl keltaista väriainetta
6 suurta
tomaattia (noin 1kg), kuorittuna, siemenet poistettuna ja soseutettuna
2-3 rkl
kuivia, valikoituja, linssejä, pestyinä
3 rkl
tomaattitiivistettä sekoitettuna tasaisesti 1 tai 2 kuppiin vettä
2-3 rkl
keittämätöntä riisiä TAI keittämätöntä rikkonaista vermicellia
1 kuppi
vehnäjauhoja
15
min
Seuraavaksi kokeilemani keitto oli erittäin helppo valmistaa ja varsinkin miehen ja vanhimman pojan mieleen. Tämä algerialaisen valkoisen shorban ohje löytyi täältä: http://www.food.com/recipe/shorba-baidha-algerian-chicken-soup-387504.
Tarvikkeet
4 kanankoipea,
ilman nahkaa (tai muuta luullista lihaa paloina)
200 g
purkki-kikherneitä, huuhdeltuina & kuivattuina (minä käytin kuivia kikherneitä liotettuina ja kuorittuina ja laitoin ne huomattavasti purkkitavaraa aikaisemmin keittoon)
2 1/2 litraa
vettä
5 cm
pituisia kanelitankoja (minä laitoin hieman hienonnettua kanelia)
Mutakakku kuuluu helppoihin ja nopeisiin jälkiruokiin/kakkuihin ja sen pyöräyttää hyvin nopeasti. Laitetaanpa blogiin nyt mutakakun ohje, kun sitä pitkästä aikaa tuli leivottua tämän päivän jälkiruoaksi
kuitenkaan ollut lainkaan kuiva, vaan erittäin mehevä ja pehmeä ja kivan. sekä makua. heti kun näin ohjeen ensimmäistä kertaa, mutta tekemiseen menikin sitten hieman pidempi pätkä
- Lisää joukkoon juokseva margariini sekä kananmuna ja sekoita lastalla tasaiseksi. Näin saan "mustikkamehua" jota tiputtelen sinne tänne piirakan päälle ja sotken hieman pintaa jolloin pinnasta tulee marmorikuvion tyylinen
Kaada vuokaan ananasmehu sekä ruokakerma. Nosta leikkeet hieman limittäin uunivuokaan. Eilen syntyi helppo ja herkullinen broileriruoka maustamattomista fileeleikkeistä, aurajuustosta ja ananaksesta
Ylikypsät banaanit antavat makeutta aivan tarpeeksi ja maustamalla kanelilla, muskottipähkinällä sekä ripauksella inkivääriä saa leipäseen niin paljon makua ettei sokeria todellakaan edes kaipaa
Piirakan pohjataikina onkin jo tuttu blogista löytyvän mehevän omenapiirakan ohjeesta, mutta laitanpa sen uudestaan hieman muokattuna tänne, tällä kertaa marjoilla maustettuna ja pellillä paistettuna
Olen jo vuosia tehnyt tätä todella helppoa leipää tällä perusohjeella. Taikina on helppo tehdä eikä sitä tarvitse, eikä saakkaan, vaivata vaan ainekset vaan sekoitetaan pikaisesti keskenään
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.