Suositut pannuvalmiit broilerin suikalelihat ja fileet ovat nopeita arjen kiireissä, mutta pidemmän elämän elänyt ranskalainen kana on aivan eri raaka-aine
Tämä ei taaskaan ole terveellisimmästä päästä oleva postaus, mutta nyt vihdoin muistaessani lisään tämänkin blogiin, kun sitä on eräs lukija jo kysellytkin
Kesäkurpitsa on nyt kausiruokaa ja se on hieno kasvis ruokapöytään. Kesäkurpitsasta saat kevyttä lisuketta lihalle ja nyt ei paisteta missään upporasvassa, vaan grillataan
Lanttu on juures ja se kasvaa mullan alla. Lanttua voi Wikipedian mukaan käyttää raasteena, keitoissa, välipalana, lanttukukossa ja erityisesti jouluruokana suositussa lanttulaatikossa
Broileri hautuu meheväksi valkoviinissä ja kuohukermassa. Joskus vuosia sitten bongasin ystäväni Terhin blogista mehevän broileriohjeen, jossa broileri haudutettiin vichyssä kypsäksi ja kastikkeeksi lorautettiin lisäksi tomaattia sekä kermaa
Aiemmin näitä ei ollut itse tehtykään, joten jännityksellä odoteltiin mitä kattilasta paljastuu. Säilykkeenä savustettuja simpukoita tulee laitettua salaattiin melko useinkin mutta nämä tuoreet ovatkin harvinaisempaa herkkua
Krepit ovat ranskalaisia lettuja, jotka ovat ohuempia kuin perinteiset suomalaiset letut ja ne voidaan tarjota joko suolaisen tai makean täytteen kanssa
Helppoja valmistaa mutta vaativat vaan paljon aikaa kuivumiseen. Tämä resepti neuvoaa ranskalaistyylistä valmistusta, eli kaikki aineet vatkataan kylmittäin ja sitten uuniin kuivumaan muutamaksi tunniksi
Kuori ja viipaloi sipulit. Puhdista purjo ja leikkaa paloiksi. Lisää kalaliemeen valkosipulinkynsi, sipuliviipaleet, purjopalat, timjami, laakerinlehti ja pippurit ja anna kiehahtaa
Sekoita lohi ja suola tehosekoittimessa hienoksi massaksi. Lisää munanvalkuaiset ja sekoita kunnolla. Kaada kulhoon ja lisää kerma vähän kerrallaan, sekoita välillä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.