Täytteen teossa menee hieman aikaa, mutta lopputulos on sen väärti ja kalkkunarulla maistuu myös hyvänä suolapalana kylmänäkin, ihan sellaisenaan tai vaikka voileivän päällä
Kilon painoinen kalkkunarulla mahtui samaan uuniin ja oli laatikon hyvä ja mieto seuralainen. lle pääaterialla, 10. 1 kg eli 4-6 suurta raakaa punajuurta. 1-2 hapahkoa omenaa. 1-2 puna- tai keltasipulia. 170g tai maun mukaan Aura-juustoa. 1 tl timjamia kuivattuna, tai tuoretta silputtuna. Paista 200 asteessa 1-2 tuntia. 1 kg eli 4-6 suurta raakaa punajuurta. 1-2 hapahkoa omenaa. 1-2 puna- tai keltasipulia. 170g tai maun mukaan Aura-juustoa. 1 tl timjamia kuivattuna, tai tuoretta silputtuna
Kalkkunarulla ja persikkakastike. 4-10 annosta, 30 min. 1 pkt (150 g) matjessilliä. 1 tilliruukku tai -nippu. 1 pieni punasipuli. 1 tlk (150-200 g) ranskankermaa (eli crème fraîchea). Keitä kananmunat koviksi (8-10 min). 10 annosta, aika monta vaihetta ja tuntia. 1 kg porkkanoita. 1 kg punajuuria. 1 sipuli tai punasipuli. 1 rkl punaviini- tai väkiviinaetikkaa. 1 rkl punajuurien keitinlientä. Porkkanoita saa keittää 30-60 min koosta riippuen, punajuuria jopa 1,5 t jos ovat isoja. 10 annosta, aika monta vaihetta ja tuntia. 1 luuton pikkukinkku tai kinkkurulla, 3-5 kg. 1 iso sipuli lohkoina. 1 plo vasikanlihafondia. 1 tl kokonaisia valkopippureita. Keitä kinkkua hiljalleen poreilevassa liemessä kannen alla kunnes paistomittari näyttää 71-72 astetta. 10 annosta, 45 min. 10 päärynää. 150 g sokeria. noin 1 plo (0,75 l) makeaa jälkiruokaviiniä (Montbasillac, Sauternes, Murfatlar, Muscat). 1 prk (250 g) Mascarponea. 1 rkl sokeria. 1/2 tl vaniljasokeria. 4-10 annosta, 30 min. 1 pkt (150 g) matjessilliä. 3 kananmunaa 1 tilliruukku tai -nippu. 1 pieni punasipuli. 1 tlk (150-200 g) ranskankermaa (eli crème fraîchea). 10 annosta, aika monta vaihetta ja tuntia. 1 kg porkkanoita. 1 kg punajuuria. 1 sipuli tai punasipuli. 1 rkl punaviini- tai väkiviinaetikkaa. 1 rkl punajuurien keitinlientä. 10 annosta, aika monta vaihetta ja tuntia. 1 iso sipuli lohkoina. 1 plo vasikanlihafondia. 3 laakerinlehteä 1 tl kokonaisia valkopippureita. 10 annosta, 45 min. 1 prk (250 g) Mascarponea. 1 rkl sokeria. 1/2 tl vaniljasokeria
Nosta kalkkunarulla huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Kypsennä 150 asteessa, kunnes paistivahti pompahtaa ylös tai paistomittarilla mitattaessa, kunnes sisälämpötila on 74 astetta. Anna vetäytyä 15 minuuttia ja valmista sillä aikaa kastike. 1 kg) kalkkunarulla. (125 g) lasten päärynäsosetta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.