Löysin ranskalaisen Cuisine et Vins lehden siipikarjaan keskittyneestä teemanunmerosta (No 153) pariisilaisen ravintola Le Coq Ricon keittiömestari Antoine Westermanin ohjeet täydelliseen uunissa paistettuun kananpoikaan
4 kevätkananpoikaa. Makea madeirakastike sopii hienosti paahdetun kananpojan seuraan. Kevätkananpoikia myydään pakastettuina hyvin varustetuissa ruokakaupoissa
Yksi blogin suosituimmista resepteistä on helppoa sunnuntairuokaa kananpojasta. Siinä kananpojan paistileikkeet on marinoitu sitruunamehussa ja runsaassa oliiviöljyssä
Jonkun aikaa to do-listalla ollut keittiökokeilu suoritettu onnistuneesti. Kun kokonainen kananpoika oli sopivasti tarjouksessa lähikaupassa, päätin kokeilla, miten se onnistuu sähkösavustimessa tehtynä
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita lohkoperunat voidellulle pellille ja paista niitä 20 minuuttia. 2. Puhdista fileet, laita ne uunivuokaan ja mausta suolalla ja jauhetulla pippurilla
12-16 palaaValmistus noin 3 tuntia + vuorokausi kakun hyytymisen aikaaRaparperihillo. 5 keskikokoista vartta raparperia1 iso appelsiini1 ½ dl sokeriaKakkupohja
One pot -pasta Igorin tapaan (6 annosta). Igorin kana on jo klassikoksi muodostunut parin vuoden takainen somehitti, joka sai alkunsa Peggyn pieni punainen keittiö-blogin reseptistä
Cajun-maustetut bataatit Jamie Oliverin tapaan. Tätä ruokaa kokatessa uunista nousi niin vastustamattoman herkullinen tuoksu, että oli vaikea saada pidettyä uuninluukku kiinni ja paahtaa bataatit kunnolla ylikypsiksi
Olen tehnyt lasagnen tähän tapaan käytännössä aina, toki olen kokeillut myös perinteisiä lasagneja, mutta palaan tähän tuttuun ja varmasti maistuvaan versioon
Hampurilaiset Intialaiseen tapaan on ihanan raikas ja herkullinen makuelämys, siis todella. Hampurilaiset Intialaiseen tapaan on todella helppo valmistaa ja kaiken kukkuraksi hampurilaiset ovat vielä kevyttä mättöruokaa
Juhannuksen orharieska savolaiseen tapaan. Savolainen ohrarieska on maakunnan perinteikäs kesäherkku. Tyypillisesti sitä nautitaan juhannuspöydässä, mutta se sopii kaikkien kesäjuhlien tarjoiluun
Huumaava tuoksu täyttää kodin eikä ihme, kun uunissa valmistuu lihapullat Peggyn tapaan. Lihapullat Peggyn tapaan syntyi mehevistä lihapullista ja kastikkeeksi ne saivat tuttuakin tutumman Igorin kanan maut
Suosikkiohjeeni Burgundin pataan on kirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet, jonka ostin nähtyäni ensimmäisen kerran ihanan ruokaelokuvan Julie&Julia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.