Valmista myös kantarellimuhennos. Valmistin siikafileiden ja kukkakaalipyreen kanssa yrttiöljyä ja innostuin siitä niin, että kokeilin sitä lihapullien ja juurespyreenkin piristäjäksi
Ota maalaisleivästä muotilla ympyröitä ja nostele kantarellimuhennosta leipien päälle. Kantarellimuhennos maalaisleivällä*Karjalanpaisti, keitetyt perunat ja vihersalaatti* Soijajogurttipannacotta mustikkakastikkeellaKantarellimuhennos maalaisleivällä25 g kuivattuja kantarelleja1 sipuli1 rkl öljyä1,5 rkl vehnäjauhoja2 dl ruokakermaa0,5 tl suolaaripaus mustapippuria2 rkl kuivattua persiljaaLiota sieniä vedessä vähintään 30 minuuttia, yön yli käy hyvin
Lisukkeeksi pääsivät tällä kerralla inkiväärihunajaporkkanat, parsakaali ja kantarellimuhennos. Kantarellimuhennos1-2 dl kantarelleja1 pieni sipuli tai 1 rkl sipulirouhetta1 dl ruokakermaa1-2 dl vettävalkopippuria0,5 tl suolaa2 rkl vehnäjauhojaöljyäPaista sienet ja sipulit pannulla öljyssä
Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua, kunnes kantarellimuhennos sakeutuu. Kumoa sienet pannulle ja kuumenna, kunnes sienistä irtoava neste on lähes haihtunut
Lisää sipulit ja anna kiehahtaa sienten kanssa. Haihduta nestettä. Ripottele päälle vehnäjauhot. Sekoita ja lisää neste vähitellen pieninä erinä hyvin hämmentäen
Kantarellimuhennosta, mieleni tekkee. Vanhanajan kantarellimuhennos eli tehdään old school meinigillä eli puhdista kantarellit, ne suomalaiset kanttarellit ei niitä kuivia virolaisia
Taidanpa itsekin nuuhkia vähän tarkemmin keittiössä, kun alan valmistaa kantarellimuhennosta. Kantarellimuhennosta paistetun ahvenen ja uusien perunoiden kera
Kantarellimuhennos. Tervehdys lukijat. Viime viikonloppuna olin ystäväni Kaljakeijun mökillä ja pidimme siellä oikein todelliset Syömämiesten iltamat, skippasimme kaninruoan tyystin ja tarjolla oli vain lihaa, perunaa ja sienimuhennosta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.