Kanttarellipiirakka. Tätä voi tehdä paitsi kanttarelliaikana, koska tahansa vuoden ympäri jos pakastimesta löytyy pilkottuja, freesattuja kanttarelleja
Taas vaihteeksi sienipiirakkaa, tällä kertaa vain kanttarelliversiona. Syksyllä sienisesongin ollessa parhaimmillaan sienipiirakka valmistuu tuoreista juuri poimituista sienistä, toisin kun talvella, jolloin täytyy turvautua pakkasen antimiin
Tänään oli keittoaterian vuoro. Toteutin uuden version kukkakaalikeitoista. 500 g kukkakaalia pestynä ja pienittyinä nupuiksi, ota myös varsi paloiteltuna keittoon
En olisi kyllä uskonut että tähän blogiin päivitän sienipiirakan ohjeen. En ole koskaan tykännyt erityisemmin sienistä, syön kyllä jos niitä jossain ruoassa on mutta en oma-aloitteisesti tee sienestä mitään
Voi kun ois kiva kerran elämässään löytää kanttarelleja iso pussillinen metsästä. Mun silmään ei oo osunu tuoreita kanttarelleja vielä missään myytävänäkään, jotenka piti ostaa säilykekanttarelleja
En ole ennen tykännyt etanoista enkä sinihomejuustosta, jotka taas ovat aina olleet R. n herkkua. Nämä etanat ovat kuitenkin maailman parhaat joten on ollut helppoa oppia syömään etanoita kun heti alussa aloitin harjoittelun näillä
Kanttarellipiirakka(pellillinen)pohja. Olimme pari viikkoa sitten hakutreeneissä koirien kanssa. Treenikaveri poimi siinä treenien lomassa pari pussillista kanttarelleja, mutta koska hänellä oli pakastin jo sieniä täynnä, niin antoi ne mulle
1 lehtipihvi (naudanliha) / ruokailijaSinihomejuustoa (esim. Aura)Kinkkusiivuja (esim. italialaista Prosciuttoa, Parman kinkkua tai ihan tavallista suomalaista)AnanastaSuolaa, mustapippurirouhetta ( ja halutessa paprikajauhetta sekä valkosipulijauhetta)1
Escargots à l’ail et Escargots au Roquefort, eli etanapannu valkosipulilla ja sinihomejuustolla. Etanapannu on jo vuosia ollut suosittu talvinen alkuruoka kotona ja tässä on yksi ruoka josta en maksa 10 euroa ravintolassa
Kuvasta ei paljon selvää saa mutta onpahan komeat värit. Muutama päivä sitten kirjoittamani nirsoilutekstini kommenteissa mainitsivat nimimerkit Räyhis ja Tuplaespresso sinihomejuuston kavereiksi sopivan punajuuren ja päärynän
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.