Päivän visiitillä* Fiskarsissa sain kokea hetken tällaista joulua, tosin ilman lunta, mutta näihin maisemiin on helppo kuvitella kaunis lumipeite ja pikkupakkanen
Pari viikkoa sitten kävin tunnelmallisessa Fiskarsin Ruukissa tutustumassa Slow Food Festivaaleihin, joka kokoaa yhteen lähiseudun tuottajat ja lähiruoasta kiinnostuneet kuluttajat
Kesäiset juhlat edessä ja jotain pitäisi keksiä tarjolle. Eipä hätää. Tästä alkaa kolmiosainen sarjamme juhlavista tarjottavista, jotka syntyvät kohtuullisella vaivalla suuremmallekin porukalle
Yhteistyössä Fiskarsin kanssa. Olen asunut riittävästi ulkomailla tajutakseni, että keskimääräisessä suomalaisessa keittiössä on neljä ylivertaista esinettä
Aloitetaan niistä leipäveitsistä, sillä hodarisämpylöiden reseptin lukemisen jälkeen kaikki ryntäävät kuitenkin heti keittiöön tekemään maailman parhaita hot dog -sämpylöitä
Minusta on kuoriutunut entistä enemmän kasviruuan ystävä alkaneen vuoden aikana. Olen aina pitänyt kasviksista ja juureksista, sekä ollut salaatin ystävä
Etenkin kun ne tekee tuoreista marjoista ja nauttii viileänä lämpimän kesäpäivän kunniaksi. Noita lämpimiä kesäpäivä on tosin ollut aika vähän ja näinpä on smoothietkin jäänyt aika vähälle tänä kesänä
Lehdet ja blogit pursuavat toinen toistaan ihanampi hillo-ohjeita. Marttageeni herää henkiin aina näin syksyllä ja se aiheuttaa pakonomaista tarvetta täyttää jääkaappia ja pakastinta ääriään myöten täyteen, turvaamaan pitkää talvea
Meillä on muutamia (aika outoja) tapoja ravintolan valitsemisessa ulkomailla. Ensinnäkin kartamme paikkoja joissa on kuvalliset ruokalistat, ne jotenkin ällöttävät varsinkin mua
Tuntuu, että kaikilla ruokaa vähän enemmän laittavilla on suhteellisen intohimoinen suhde veitsiin. Oma oppini keittiöveitsistä tulee lapsuudenkodistani, isäni on aina ollut tarkka siitä, että veitset pitää olla hyvälaatuisia ja teräviä
Kaunis kesäpäivä ja ruokamatkailu ovat loistava yhdistelmä onnellista elämää. Yksinkertainen ja mahdottoman herkullinen papulisuke, johon sekoitetaan joukkoon voissa tai öljyssä lempeästi kypsennetty valkosipuli, vähän timjamia ja maustetaan suolalla ja pippurilla
Kalakeitto on nopea arjen ruoka, sillä kala ja kasvikset kypsyvät hetkessä. Suurin aika kuluu esivalmisteluihin, kasvisten putsaamiseen, raastamiseen ja pilkkomiseen
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.