1. Tee pohja. Itse laitoin keksit pakastepussiin ja pistin murusiksi. Katso ettei jää liian suuria palasia kokonaisiksi, sattumat tekevät pohjasta vähän hasardin. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.
2. Kaada seos irtopohjavuokaan (vuoraa ensin leivinpaperilla). Jaa tasaisesti joka puolelle ja painele seosta myös reunoille. Paista 150 asteessa 10 - 15 minuuttia.
3. Tee täyte. Pese limet ja raasta niiden kuori. Purista sen jälkeen limeistä mehu (pitää saada ainakin 1 dl).
4. Erottele munista keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja kondensoitu maito sekaisin ja lisää limemehu. Lisää kuoriraastetta niin paljon kuin haluat, mutta ainakin 3 tl. Kaada täyte keksipohjan päälle. Paista noin 15 -20 minuuttia 175 asteessa.
Huom. Laita sen jälkeen piirakka jääkaappiin, jossa sen pitää saada olla ainakin neljä tuntia. Ota jääkaapista juuri ennen tarjoilua ja kikkaile jotain hienoa reunoille kermavaahdosta.
A. l. k. u. v. o. d. e. s. t. a. i. r. j. n. h. m. ". L. p. ,. O. ä. K. E. Y. I. M. P. 1. 5. (. 2. 3. 0. g. ). D. -. T. y. 9. 7. V. c. 6. ö. J. H. ♥ l. r k
Keylimepie ei kuitenkaan ole ihan juustokakku joten kokeilin hiukan uutta ratkaisua. Vatkaa hitaasti joukkoon kookosmaito, sokeri, limemehu ja limekuori
Kevään Floridan reissulla pääsimme kunnon KeyLimePien, eli paikallisen limepiiraan makuun. Keylime on tavallista limeä maultaan vahvempi, happamampi ja makeampi
Tiettävästi ainakin yksi sukulainen on asunut Floridassa, KeyLimePien kotipaikkakunnalla. Limettipiirakka yllättää, ei sitruksen hapokkuudella vaan makeudella
J. u. h. a. n. s. o. t. k. j. l. e. i. M. ö. ä. ,. v. r. g. K. y. p. m. S. d. T. O. '. (. ). E. P. H. f. V. b. L. 3. 6. 0. 2. 1. *. 4. 5. -. A. m l. t l
E. i. l. e. n. k. u. -. p. r. j. o. s. a. t. m. y. ö. h. K. ä. ,. v. P. d. D. g. B. N. H. 2. 0. 7. 5. T. 4. 1. (. 3. 9. ). /. c. L. S. 8. V. O. A. d l. t l
Kesä ja Keylimepie. Raikas lime ja kuuma kesä. Oli kesä tai ei, niin pistinpä pienen koekeittiön viime viikonloppuna pystyyn erästä pientä jätskiprojektia silmällä pitäen ja lähdin kokeilemaan avokadopohjaista Keylimepie -moussea
Perinteinen keylimepie on keväisen raikas. Valitsin kirjasta kokeiltavaksi keväisen raikkaan Keylime -piirakan, joka houkuttaa kaikessa yksinkertaisuudessaan
Key West LimePie. Purkkeja jäi siis muutama, joista aion jossain vaiheessa keitellä ainakin kinuskia ja nyt valmistin Key West Lime -piirakkaa kun resepti oli kätevästi purkin takana
Tällä kertaa vuorossa oli amerikkalaisille tuttu Keylimepie tai limepiirakka. Alkuperäisessä piirakkaohjeessa käytetään kyseiselle alueelle ominaisten Keylimen mehua, mutta tällä kertaa keylimet on korvattu vihreillä limeillä kaupan tarjonnan takia
K. l. a. s. i. k. o. t. e. p. ä. n. T. m. d. h. y. u. v. r. -. J. P. ,. j. F. W. A. M. ). V. ö. 2. 0. g. D. 7. 5. 1. (. 3. 9. 4. S. c. L. p r. d l. k p. c m. m i
H. a. l. u. s. i. n. t. e. h. d. ä. K. y. L. m. p. M. k. o. S. v. P. r. ,. (. ö. ). N. T. I. E. O. Ä. J. Y. j. 4. 1. 0. g. 3. 5. °. c. -. 2. 8. 6. z. V. d l
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.