jauhelihamaustetta, valkopippuria ja basilikaa tai oreganoa
Ohjeet
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi paprika ja tomaatti. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan kasarissa. Lisää kasariin sipulit kuullottumaan. Sekoita joukkoon mausteseos. Sekoita joukkoon riisi ja vesi ja keitä kannen alla noin 15 minuuttia.
2. Lisää paprika ja valutetut pavut ja tomaatit. Tarkista maku. Hauduta vielä kannen alla noin 5 minuuttia.
3. Lisää mausteita oman maun mukaan.
Tein tätä ruokaa jo syyskuussa. Ohje on Pirkka-lehden Ruoka-liitteestä 9/2013. Minulla ei ollut tomaattia tarpeeksi eikä tuoreita yrttejä eli hieman tuli pelkistetty versio
Lisäämällä purkkipapuja tulee vielä ruokaisampi ja Meksikonpata tyyppinen pikaruoka. Perheeni arkiruuan uusimpia suosikkeja on retrohenkinen jauheliharisotto
Tämäkin perustuu Pirkan reseptiin, alkuperäiseltä nimeltään "helppo meksikonpata". Mitään patamaista tässä ei kuitenkaan ole, ei ole tuntikausia pehmeäksi haudutettua lihaa, tai kastiketta joka vie kielen mennessään, vaan nopeaa, simppeliä arkiruokaa, jota kutsun padan sijasta "sörsseliksi"
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.