ja sitruuna - tuo lyömätön yhdistelmä, joka täydentää toistensa makuja. Idea tähän kakkuun syntyi, kun pääsin Blogiringin kautta maistelemaan ja testailemaan Pandan tänä keväänä lanseeraamaa Lakritsifudgea
Me ollaan ainakin lakritsin rakastajia ja se onkin salmiakin rinnalla meidän lemppari makeinen. Olemme mukana Blogiringin ja Pandan kamppiksessa, missä saimme bloggaajakollegoiden kanssa kehitellä ihania reseptejä tästä uutuudesta
Pohjana on vaalea sokerikakkupohja. . Kippis Suomelle. Suomi-kakku on kuorrutettu mustista lakritsifudgeista (joita saa ainakin videovuokraamoista) tehdyllä toffeemassalla
Useampana halloweenina olen tehnyt erilaisia lakritsi-/salmiakkimuffinsseja turkinpippurirouheesta, lakritsikastikkeesta, lakritsihipuista, Kick patukoista jne
Paperiset, karkeilla täytetyt pinjatat ovat meksikolaisten juhlien ohjelmanumero. Karkkiyllätyksellä täytetty, syötävä pinjata sopii hyvin myös suomalaiseen uuden vuoden juhlaan
Ekasta kakusta tuli liian matala, mutta sain pelastettua sen sillä, että kaapissa sattui olemaan pussillinen sunnuntain kakkupohja-aineksetja niistä sain yhden välin lisää (Epäonnistuin myös siinä, otin liian ajoissa uunista ja se jäi raa'aksi päältä, joten uudestaan uuniin
Tämän kakun ideointi tapahtui yhdessä luokanopettajaksi valmistuneen ystäväni Katrin kanssa. Toiveena oli "ei niin perinteinen" täytekakku ja tuloksena kookoksen ja ananaksen makuinen liitutaulukakku
Mulla on tavallaaan viha-rakkaussuhde kinuskiin ja toffeeseen. Siitä syystä en ole jaksanut edes yrittää kiinteiden toffeemakeisten valmistamista ennen viime viikkoa
Erityisesti Mörkö ja hattivatit nousivat esiin. Kun menossa oli ikävaihe, jossa katsottiin Muumilaakson tarinat -sarjaa, Mörkö-jaksot ohitettiin ja muistakin jaksoista aina varmistettiin "eihän tässä ole Mörköä"
Monelle fudgen saatavuus on kuitenkin muodostunut esteeksi ja olen saanut siitä palautetta. Nyt lakritsifudgea myydään siis myös patukkana ja se on kakun arvoinen tapaus
Samaan aikaan Lakritsi- & Salmiakkifestivaalien kanssa järjestettiin tänä vuonna myös Viini ja Ruoka -tapahtuma Messukeskuksessa (siitä toisessa postauksessa tuonnempana)
Tätä kakkua on nyt tullut tehtyä jo lyhyessä ajassa kolme kertaa. Makupari sitruuna -lakritsi on kyllä sellainen kombo että osuu ja uppoaa ainakin allekirjoittaneelle
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.