Jälkiruokana tällä kertaa Creme brulee, sekin varsin ranskalainen klassikko, jonka karamellisointi ei onnistunut tohottimella, koska nysväsin kaasupullon kanssa liki hermojen menettämiseen asti
Tällä kertaa hauduttelin jo perjantai-iltana lyhyen työpäivän jälkeen Henri Alénin kukkoaviinissä –ohjeen innoittamana (ei ehkä ihan ohjeen mukaisesti) siipikarjaa
Coq au vin eli viinikukko on klassinen ranskalainen pataruoka. Resepti on kokki Richard McCormickin kirjasta Pariisi, joka on Matkustava kokki-sarjan ensimmäinen osa
)Tällä kertaa ruokalistalla on jälleen ranskalaisen keittiön klassikko. Coq au vin eli suomalaisittain kukkoaviinissä on burgundin padan tyylinen ruokalaji, jossa naudanlihan tilalla on mikäpäs muukaan kuin kukko
Täydellistä tämä raikas jäädytetty klassikko jälkiruoka onkin, sillä sen valmistaminen onnistuu omassa kotipakastimessa ilman erikoisvälineitä tai kallista jäätelökonetta
Ihana herkullinen klassikkoleivonnainen, joka on kaiken lisäksi vielä helppo tehdäkkin. Olen joskus ennenkin ihmetellyt, miksi vanhat ihanat klassikot tuppaavat painumaan unholaan uusien leivontatrendien myötä
T. u. l. i. h. a. t. o. v. n. s. e. k. m. (. y. ). d. j. ä. 7. 0. -. 8. r. p. ö. ,. L. S. b. f. P. K. J. C. R. ". c. N. g. x. `. B. q. H. G. M. A. 2. 5. 1. 4. E. V. O. U. d l. t l
Tein ekaa kertaa elämässäni uppomunia. Ja voi, miten vallattoman vaivattomia ne olivat. Eli onnistuin. Keitin myös napakkaa parsaa ja tein ehkä toka kertaa hollandaisea
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.