Innostuin jälleen väkertämään kranssinjakirjanlehdet ovat vallan sopivaa ainesta siihen. Minulla on tapana säästää luettujavanhojakirjoja, koska niistä saa hyvää askartelumateriaalia
Pitkästä pitkästä aikaan tein pullapitkon jakranssin. Laitan tähän hyvän kranssi ohjeen. Täytyi ihan kaivaa vanhat opiskelukansiot esiin ja etsiä pitkon teko-ohje
Simppeli kranssi olisi ollut paras ratkaisu. Selailin kirjaa jonka olen saanut äidiltäni jo nuorena ja löysinkin paljon sellaisia reseptejä joita haluaisin kokeilla
Tänään kuitenkin aloitin aamupäivän "leipomisella", sillä facebookin ryhmissä on vilahdellut helppotekoinen valmiista croissant-taikinoista tehty kranssija halusin kokeilla sitä
Yhdistä jäljelle jäänyt taikina ja leivo siitä pikkupipareita, joista tulee kranssien koristeet. Piparitaikinasta tehdyt syötävät lahjat ovat jokavuotinen perinteeni
Muistatteko ihanan kinkulla, juustoraasteella ja tuorejuustolla täytetyn croissant-kranssin. No meillä sitä on tehty useinkin ja nyt ajattelin kokeilla, taipuisiko se myös makeaksi versioksi
Sitten voit muotoilla siitä kranssin tai pitkon leikkaamalla saksilla pitkiä viiltoja taikinaan joka toinen vasemmasta reunasta ja joka toinen oikeasta reunasta
pitkoksi, kranssiksi, bostonkakuksi, korvapuusteiksi… Varsinkin maalla oli tavallista, että lauantai pyhitettiin leivontapäiväksi ja pullaa paistettiin sunnuntaiksi ja koko seuraavan viikon varalle
pullakranssit, -pitkot, bostonkakut ja revittävät pullat, ei mikään tuo lämpöä ja nostalgista oloa paremmin, kuin iki-ihana kanelin, sokerin, voin ja kardemumman yhdistelmä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.