Bataatti on herkullinen vaihtoehto perunalle. Ruoan lisäkkeenä menee helposti yksi puolikas ja kokonainen bataatti esimerkiksi salaatin kanssa on jo varsin pätevä lounas
Tätä ruokaa kokatessa uunista nousi niin vastustamattoman herkullinen tuoksu, että oli vaikea saada pidettyä uuninluukku kiinni ja paahtaa bataatit kunnolla ylikypsiksi
Löysin kaupasta suomalaista lehtikaalia. Olen odottanut milloin sitä saa, sillä haluan käyttää sitä sen suuren kuitupitoisuuden takia, 100 g päivässä täyttää kuitujen tarpeen
Mureke on se ruoka,mitä aika useinkin tehdään(tai usein ja usein,ehkä n. kerran kk) ihan vaan siksi, kun se on niin helppo lykätä uuniin,(ja on tietysti hyvää)milloin sinällään,milloin pekonilla peitettynä,milloin täytettynä,ilman lisukkeita tai lisukkeiden kanssa,kuten tässä sipulin ja omenan
P. a. r. i. v. k. o. h. u. p. e. n. m. t. M. ä. l. ö. y. f. s. ,. j. b. g. S. H. d. K. A. T. E. …. -. D. (. 1. 5. c. ). 2. 7. 0. 4. /. 3. L. 8. V. Y. 6. O. J. N. c m. d l. t l
Maustetut bataattiranskalaiset uunissa on ollut ennen suosikkini, mutta puolikkaiden uunibataattien jälkeen kieleni oli ihan solmussa ja yksi puolikas ei tuntunut enää missään
Kuori juurekset ja sipulit. Pilko ne peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Mausta poronpotkat suolalla ja pippurilla, jauhota ne kevyesti ja ruskista pannulla öljyssä
Tällä yksinkertaisella reseptillä herkullisten uunibataattien teko on helppoa. Ainekset. 2 henkilölle2 bataattiaoliiviöljyämustapippuria suolaa Huuhtele bataatit hyvin ja halkaise ne kolmeen osaan
Uusimmassa K-Ruokalehdessä oli pitkästä aikaa monta reseptiä, jotka herättivät kiinnostuksen. Yksi niistä on Uunibataatin ohje, jota maisteltiin viime viikolla
Olipas taas viikonloppu, heikompi olisi voinut tippua jo kyydistä. Vieraita taikka siis ystäviä ja tuttuja kävi tänä viikonloppuna oikein kasapäin kyläillemässä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.