1 dl
vettä + 1 tl omenaviinietikkaa + ripaus suolaa), tai puristetun luomusitruunamehun ja merisuolan sekoitukseen, ja levitä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Kuivata 50℃ uunissa, kunnes omenalastujen rakenne on sopivan rapea.
Omenatäyte. Kuori omenat ja poista siemenkota. Paloittele omenat pieniksi kuutioiksi. Lisää omenakuutiot ja paista keskilämmöllä muutama minuutti, niin että omenat pehmenevät mutta jäävät vielä napakaksi
Säilömisen ja omenapiirakan lisäksi olen nyt pariin otteeseen tehnyt omenoista jälkiruokaa, jossa omenat leikataan samaan tapaan kuin Hasselbackan perunat ja päälle olen lusikoinut voi-sokeriseoksen, joka uunissa karamellisoituu ihanaksi kastikkeeksi
Kuivatut suppilovahverot ovat odottaneet kaapissani keiton valmistusta. Tämä kuivatut suppiset ovat peräisin äidiltäni, joka muistini mukaan oli saanut niitä kummiltani
Ei mitään kevyttä kesäruokaa, vaan kun teki mieli maksapihvejä, niin olihan niitä tehtävä. Harvemmin tulee enää lettu/ohukaispannulla pihvejä paistettua
Kotimaiset omenat ovat pian parhaimmillaan ja silloin kannattaa kokeilla myös kuivatettuja omenalastuja omenapiirakoiden, hillojen ja tuoreiden omenoiden lisäksi
Muistatko kun toukokuussa kirjoitin omenatarhasta, jossa kävimme ihastelemassa omenapuiden kukintaa. Omenat kaipaavat ehdottomasti kaveriksi vaniljajäätelöä
Piparjuuri on jälleen nostanut päätään keittiössämme ja se on suuren suurta herkkua. Tällä kertaa käytimme sitä suoraan kalan pintaan makua antamaan sekä maustamaan kalan kanssa tarjottavan kastikkeen
lopputuloksen tulisuus riippuu aikapaljolti siitä kuinka tulisia ovat kuivatut chilit. Vegaaninen ruoka kaipaa seurakseen useinmiten pienen vivahteen jos täytyy vaikka edellispäivän ruokaa syödä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.