Samalla paikalla missä Tegelbackenin kahvila sijaitsi, on nykyään Tysta Marigången - kauppakuja. Kirjallisuuden mukaan hänellä oli, "paitsi loistava kielitaito, seitsemän kieltä sujuvasti, myös salonkileijonan hienostunut käytös ja synnynnäiset johtajanlahjat" (Hotelli- ja ravintolamuseon johtajan,Kirsti Grönholmin mukaan)
- - Ok, vai niin. Raaka-aineiden suhteet olivat taas kuitenkin tyyliin. - - Ok, vai niin. Kätevä isäntä (alkuperäisasukas) tiesi kyllä prätsykät ja asiaa kyseltyäni tuli sama toteamus - niitä on täällä tehty aina
Jes, kyllä minä siitä vielä jonkinlaisen kulinaristin koulin. Noh, kuten varmasti tiedätte - tykkään että ruuanlaitto on joskus naurettavan helppoa, mutta lopputulos kuitenkin todella herkullinen
Yksi asia, jota kaipaan suomalaiseen ruokakulttuuriin, ovat täytteitä notkuvat lohi- ja rapuleivät. Se tuo mieleen kesän, meren, kuohuviinin ja Allsång på Skansen -ohjelman
Myös jääkaappiin hautautuneet juustonpalat on helppo hyödyntää munakkaan raaka-aineena. Täytteen ei ole pakko olla kastiketta, mutta minusta kastike toimii täytteenä paremmin kuin irralliset raaka-aineet
Isänpäivän lounaan alkuruokalautanen koottiin muutamista erilaisista kala-annoksista. 1-2 perunakiekkoa per ruokailija. Ota kypsästä perunasta 1-2 kiekkoa per ruokailija. 1-2 peruna
Nämä maut vaativat hieman sulattelua, mutta tärkeintä mielestäni kulinaristin (hih, kun sen sanoo ääneen, niin varmasti saa nirsoilijan) kasvatuksessa on se, että saa maistella mahdollisimman paljon erilaisia makuja ja ensiksi itse sormiruokaillen
Tosin nälkäiselle ruuan odottajalle tämä on yhtä kidutusta sillä avattu punaviinipullo ja uunista leviävä huumaava yrttien ja lihan tuoksu on kyllä omiaan kutkuttamaan hiukan vaativammankin kulinaristin makuhermoja
Espanjalainen keittiö on varsinainen monipuolisuuden mekka. HappyCow -nimisen webbisivuston ja sovelluksen avulla on myös löytynyt herkullista kasvisruokaa yllättävistäkin paikoista – esimerkiksi Fuengirolasta löytyvä Vegetalia -niminen kasvisruokaravintola notkuvine buffetpöytineen on suosittelun arvoinen
Pitkään haudutetut possunlavat ja ramen-munat ovat kiireettömien viikonloppujen iloja. Pidän ruokaohjelmissa-, -blogeissa ja -lehdissä juurikin siitä, että ne antavat virikkeitä tavallisen arkisafkan tuunaamiseen
Menetin Taste of Helsinki -neitsyyteni vasta tänä vuonna. No se on Instagram-kyykky. Alueella on tietenkin myös runsaasti viini- ja drinkkipisteitä, kahvipaviljonki ja näytteilleasettajia, jotka myyvät kaikkea mahdollista oliiviöljystä makeisiin
Marsalkka Mannerheim tunnettiin kaiken muun lisäksi aikamoisena kulinaristina. Marsalkka Mannerheim tunnettiin kaiken muun lisäksi aikamoisena kulinaristina
Sitä, tätä ja tuota - otetaan thaimaalaiseen tapaan vähän kaikkea. Tietyt perusraaka-aineet toistuvat ruokalajista toiseen, mutta aineksia yhdistellään eri tavoin niin että samoista aineksista saadaan kymmeniä täysin erilaisia herkkuannoksia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.