90 ml
(rosmariini)oliiviöljyä (ohje itsetehtyyn öljyyn täällä
2 tl
suolaa
90 ml
vettä
3
keltasipulia
3
punasipulia
4
valkosipulinkynttä
1,5 rkl
punaviinietikkaa
1,5 rkl
ruskeaa sokeria
4 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1 rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
3
kananmunaa
2 dl
kermaa
40-60
min
14 kuukautta
tammitynnyreissä kypsytetty viini on lisäksi Reilun kaupan sertifioimaa eettistä tuotantoa, joten sitä voi nautiskella hyvällä omalla tunnolla vaikka vähän lisääkin...
Hyvistä raaka-aineista kun saa maukasta vähän pienemmälläkin vaivalla. Vaikka ohessa julkaisenkin kirjasta kokkaamani pastan, erityisesti sormiani syyhyttää kirjan klassikkoanti kuten haukimurekepihvit, Lindströmin pihvit ja tietenkin se Raflan kuuluisa lohi-avokadosalaatti
-. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. K. e. r. a. n. s. y. k. o. i. l. t. v. u. m. p. M. ä. j. ,. ö. h. R. b. g. c. d. T. O. A. ". (. ). S. L. P. N. 1. 2. 5. 8. 0. G. f. ½. 3. J. V. 4. d l. t l. c m
Resepti on Liemessä-blogista, muutin tällä kertaa vain sen verran, että käytin kuivahiivaa. Vähän googlailua, tuoretta rosmariinia parvekkeelta ja reilusti oliiviöljyä, ja onnistuihan se
Sitten lisäsin vielä vähänjauhoja, kun näytti liian kostealta. Oli vain olevinaan niin kiire (no, myönnetään, tein töitä iltoja myöten), etten ehtinyt tekemään
Yksinkertaisista perusraaka-aineista valmistuva kasviskeitto kruunataan lämminsavulohella. , mutta vain täällä blogissa ja siksi päivitykset ovat jääneetkin vähiin
Poista fileistä ruodot (itse laiskana poistatin ne jo kaupassa, jätin muutamat sitkeät paikalleen, ja hyvin - kuten ohjeessa lupaillaankin - menivät muusiksi monitoimkoneessa)
Kaikki tarvittavat raaka-aineet saa melkein kaupasta kuin kaupasta, mutta jotta lopputulos olisi mahdollisimman maukas, kannattaa tähän(kin) käyttää laadukasta jauhelihaa, jossa on tarpeeksi rasvaa
Mikki rakastaa bolognese-kastiketta, kun taas itse en juuri välitä mistään jauheliharuoista. Mutta ajattelin, että mikäli kastikkeen joukkoon lisätään punkkua, pekonia ja aimo annos parmesania, niin mullekin maistuu
Soseuta korianterinvarret inkiväärin, valkosipulin jamassaman-currytahnan kanssa tasaiseksi. ), joten jos arki-illan aikataulu ei tuohon anna myötä, tee tästä ensi sunnuntailounaasi tähti (niin- kai teillä sunnuntailounasta vietetään
Tuoretta tagliatelle-pastaa. Toki Helmi saa vähintään muutaman kerran viikossa lihaakin. Kaikki kalaruuat menevät hyvin ja niinpä oli aika laajentaa makumaailmaa erityisen maukkaalla pastalla, johon makua toivat mm
"riisipuuron" kanssa, tai miksei myös pakkasesta otetut marjat. Valuta raejuustoa hetken (itse valutan sitä kahvinsuodatinpussissa ja puristelen käsissä ylimääräisen nesteen pois)
-. -. -. -. -. -. -. -. -. -. I. n. s. p. i. r. a. t. o. ä. h. k. e. y. d. v. m. l. u. T. å. j. b. f. c. ,. A. K. ). ö. P. 2. 3. 1. /. (. 8. 0. g. 7. V. J. L. S. H. O. ) l. t l
Ja kokeillahan sitä piti. Ei huono, huonompiakin on tullut tehtyä ja maistettua. Pohja. ½ dl ruisjauhoja. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna hyvin vatkaten
Parempaa arkiruokaa -postaussarjajatkuu tällä kertaa kalalla (kanan voit katsoa täältä). Me ei myöskään aina juosta niiden erikoisten ja kalliiden raaka-aineiden perässä (paitsi ehkä viikonloppuna), vaan kalakeittokin valmistuu seistä (jotkut eivät kuulemma kelpuuta edes kissalleen
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.