PORKKANAHILLOJA. Lähiruoka teemani lähti tästä käyntiin, sain tuottajanja viljelijän Kanta-hämäläisen Orastavan Auringon porkkatuotteita suoraan tilalta testiin, jossa on erilaisista hilloja porkkanoista ja marjoista
S. a. i. n. t. l. s. u. d. e. o. P. m. k. v. y. h. r. j. K. ä. p. H. g. C. (. ). R. ,. Y. L. -. T. 5. 0. 1. G. 2. f. c. V. A. M. ö. O. N. E. I. Ä. 3. 4. 7. U. J. 6. z. 8. Ä l. d l. k g
Rakastan tryffeliä ja se oli ennen minulle lähiruokaa parhaimmillaan, sillä mustaa tryffeliä kasvaa entisillä kotiseuduillani Umbriassa, jossa siitä tehdään taivaallisia herkkuja, vaikka umbrialainen keittiö pääsääntöisesti onkin ns
Horsmahunaja on muuten ystäväni tuottamaa lähiruokaa, oikein herkullista. Itse tykkään varsinkin pikkujouluihin viritellä tarjolle jotain uutta ja erilaista, mieluusti tekisin sen myös jouluaaton tarjoiluiden osalta
Mehevämpää ja maukkaampaa lihaa ei taida löytyäkään kuin peuran vasan paisti. Kypsennä paisti hellästi uunissa punertavaksi ja mausta tuoreilla yrteillä ja valkoviinikastikeella
Hieman siis epäilin kokonaisen lampaanpaistin valmistamista ja tämän vuoksi valitsin pääsiäisaterialle lampaan ulkofileen, joka on vähärasvaisempi ja täten myös miedomman makuinen
Samana aamuna kalastetut Vanajan ahvenet olivat vielä savustuksesta lämpimiä. Vuohenputken nuoret, suippokärkiset ja lähes läpinäkyvät lehdet voi käyttää tuoreena salaattiin tai kastikkeen maustamiseen
Yksinkertaista, herkullista lähiruokaa päivän tuoreista raaka-aineista mahtavissa saaristolaismaisemissa aurinkoisena kesäpäivänä - mikä voisi olla parempaa
Speltti antaa piirakan pohjalle makua ja gruyere-juusto mehevyyttä. Nyt kun olen päässyt pois mukavuusalueeltani (kaupan valmispiirakat), olen kokeillut pohjaan eri koostumuksia
Harmi sinänsä, kun sienet olisivat tavallaan kivaa ja helppoa lähiruokaa. Mä en ole koskaan ollut mikään sienien ystävä, ja suoraan sanottuna en ole oppinut pitämään niistä näin vanhemmalla iälläkään
Ruis on viljelty Maaningalla eli leipä on lähiruokaa parhaimmillaan. Leivän juuri, kivimyllyssä jauhetutjauhot, ruisleivän leipominen ja paistaminen puu-uunissa
Ammumellit ovat fudgen kaltaisia, mahdollisimman lisäaineettomia makeisia, joiden perusainekset ovat vähälaktoosinen kerma, sokeri, tärkkelyssiirappi, vesi, maitojauheja suola
Härkäpavut ovat siitä mainioita, että ne ovat erinomaista lähiruokaa. Tarkemmin sanottuna pavut marinoidaan ensin vinegretillä ja tämän jälkeen tämä yksinkertaisen helppo salaatti kootaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.