Jyrki Sukula viettää juhannuksensa kotonaan grillaten. Kuvat. TS/Lennart Holmberg. Liedossa kasvatetaan luonnonmukaista siipikarjaa, joka syö kasvattajien omilla pelloilla viljeltyä puhdasta ruokaa
PORKKANAHILLOJA. Lähiruoka teemani lähti tästä käyntiin, sain tuottajan ja viljelijän Kanta-hämäläisen Orastavan Auringon porkkatuotteita suoraan tilalta testiin, jossa on erilaisista hilloja porkkanoista ja marjoista
S. a. i. n. t. l. s. u. d. e. o. P. m. k. v. y. h. r. j. K. ä. p. H. g. C. (. ). R. ,. Y. L. -. T. 5. 0. 1. G. 2. f. c. V. A. M. ö. O. N. E. I. Ä. 3. 4. 7. U. J. 6. z. 8. Ä l. d l. k g
Peruna on lähiruokaa parhaimmillaan ja sen hiilijälki on suhteellisen pieni. Rakastan perunaruokia. Peruna on niin monipuolinen lisuke ja siitä saa loihdittua helpolla hyvää
En ole koskaan erityisemmin välittänyt perunasta. Lapsuudessani peruna oli lähes ainoa lisukevaihtoehto, ja pasta ja riisi olivat jotakin eksoottisempaa ja harvinaisempaa
Rakastan tryffeliä ja se oli ennen minulle lähiruokaa parhaimmillaan, sillä mustaa tryffeliä kasvaa entisillä kotiseuduillani Umbriassa, jossa siitä tehdään taivaallisia herkkuja, vaikka umbrialainen keittiö pääsääntöisesti onkin ns
Horsmahunaja on muuten ystäväni tuottamaa lähiruokaa, oikein herkullista. Marinoidut herkkusienet. Marinoidut herkkusienet ovat mainio lisä tapas-valikoimaan, salaatin joukkoon tai vaikkapa pikkujoulupöytään
Onneksi kauppojen valikoimiin kuuluu tänä päivän myös muutakin kuin lampaanviulut, kun jostain kumman syystä sana villasukka yhdistyy mielessäni vahvasti tuohon lampaan lihaan
Yksinkertaista, herkullista lähiruokaa päivän tuoreista raaka-aineista mahtavissa saaristolaismaisemissa aurinkoisena kesäpäivänä - mikä voisi olla parempaa
Harmi sinänsä, kun sienet olisivat tavallaan kivaa ja helppoa lähiruokaa. Mä en ole koskaan ollut mikään sienien ystävä, ja suoraan sanottuna en ole oppinut pitämään niistä näin vanhemmalla iälläkään
Ruis on viljelty Maaningalla eli leipä on lähiruokaa parhaimmillaan. Itse tehty ruisleipä on parasta. Leivän juuri, kivimyllyssä jauhetut jauhot, ruisleivän leipominen ja paistaminen puu-uunissa
Ammumellit olivat itselleni täysin vieras tuttavuus ennen Lähiruoka & Luomu -tapahtumaa, joka järjestettiin huhtikuun lopulla Helsingin messukeskuksessa (lue juttu aiheesta toisesta blogistani)
Härkäpavut ovat siitä mainioita, että ne ovat erinomaista lähiruokaa. Ihana, keväisen raikas härkäpapu-kesäkurpitsasalaatti on maustettu basilika-sitruunavinegretillä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.