Latva-artisokka illallislautasella on kuin taideteos, joka syödään. Ravuthan olin keittänyt jo loppukesästä ja laittanut ne pakastimeen liemineen odottamaan loppuvuoden juhlia
Väännä irti artisokkien varret ja poista lehtien uloimmat kärjet. Viipaloi sitruuna ja solmi siivut artisokkien alle jotteivät ne värjäydy keitettäessä
Hurahdin syksyllä latva-artisokkaan, siitä on tehty dippejä, kastikkeita ja piiraita. Koska peuranliha itsessään on aika miedon riistan makuinen, en halunnut mitään vahvoja mausteita
Tein viime kesänä muutaman pizzavuoron Café Mellstenissä ja mietin tilausten tullessa, että miten ihmeessä niin moni voi ihan tosissaan haluta artisokkaa pizzansa täytteeksi
Lisää jauhoseosvoivaahtoon muutamassa erässä. Resepti on yksinkertainen ja nopea valmistaa. Itse käytin rukiin rinnalla hieman vehnäjauhoja, mutta myös ruis-ohrayhdistelmä on yleinen
Lisää kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahtoon. Tuoksuvaa ja maistuvaa joulua kaikille. En ole yhtään ehtinyt leipoa koko joulukuun aikana ja jos olenkin niin en ole saanut otettua niistä kuvaa
Kauneus ja terveys kuuluvat yhteen, ja sikäli pidän itseni myös kauneusbloggarina, vaikka ns. Tässä muutamia ruokia, jotka tukevat suoliston hyvää bakteerikantaa, ja joita kannattaa syödä ainakin antibioottikuurien jälkeen, mikrobilääkkeet kun tuhoavat hyviäkin bakteereja
Se on kevään tuoja, sillä huhtikuussa se on toreilla parhaimmillaan. Jos näet pulleita, keväisen vihreitä silkoisia papuja, joiden kohdalla on kyltti sakız bakla, syöksy tutkimaan tarjontaa
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhejavaniljasokeri yhteen ja kääntele voivaahtoon. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi
Manteli-latva-artisokkapyree. Neljän komponentin valmistuksessa menee toki hieman aikaa, mutta suuren osan voi tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen ja kaikki on sinänsä yksinkertaisesti valmistettavissa
Kun jyväpastan kumppaniksi valitsee latva-artisokan ja maustaa koko komeuden Virginie's blogin tapaan lakritsijuurijauheella, ei voi kuin ihastella vähistä ainesosista nopeasti syntynyttä yllätyksellistä makumaailmaa
Lisää lopuksi voivaahto. Monissa perheissä suklaamunat taitavat olla palmusunnuntain herkkuja. Tulevaa pääsiäisviikonloppua ajatellen valmistin meille ja sukulaisille hieman lisukkeeksi pääsiäispullaa eli babaa ja pashaa
Sekoita hitaalla teholla vatkaten voivaahtoon ensin reilusti jauhoseostaja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput jauhoseoksestaja kädenlämpöinen maito
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.