Tämä resepti on nimittäin tummanpuhuvan tyylikkäästä Tomi Björckin kirjasta Huippukokin kotiruokaa. Esipuheessaan Tomi kertoo, etteivät kirjan reseptit suurimmaksi osin ole vaikeita
E. n. s. i. m. ä. e. k. p. y. d. a. t. b. l. o. g. h. j. u. T. r. V. v. P. ,. K. M. B. ö. c. I. A. O. F. G. S. -. H. 7. 9. R. w. ". U. L. f. N. J. (. ). 5. 0. 2. 3. 6. C. 1. /. d l
AvainsanatFarang, karamellikastike, kastike, possu, ruoka, Tomi Björck, valkoviini, viinisuositus. Nyt keväällä ostin Tomi Björckin uuden keittokirjan Björck – Huippukokin keittiössä, johon on koottu Björckin tv-sarjassa Tomin keittiössä olleita reseptejä
Kokeilimme pikaversiota Tomi Björckin pulled pork -pitaleivistä. Tomi Björckin reseptissä on ohje myös itsetehtyihin pitaleipiin sekä mustapippurimajoneesiin
Raaka liha on mulle, kuin karkkia - tosin karkki on pahempaa. 4 annosta200 g härän paistia tai marmorifileetä (mä käytin ulkofileetä)1 rkl sinappia2 tippaa tabascoa1 salottisipulisuolaa ja pippuriaRemoulade1 dl majoneesia1 rkl kapriksia1/2 pnt ruohosipulia1/2 juuriselleri (mä laitoin 1/4, koska selleri on vähän liian jännittävä mulle)Hienonna salottisipuli pieniksi kuutioiksi ja huuhtele ne kylmässä vedessä
S. a. i. n. e. r. ä. l. t. h. u. k. j. v. o. H. m. s. c. -. b. w. p. y. P. d. I. N. ö. g. ,. T. O. A. B. D. L. C. ". V. J. U. =. ). R. 2. 8. 5. 0. 1. /. 4. 3. (. f. F. x. ½. M. Y. K. 7. %. E. D l. r k. d l. t l
T. i. e. d. ä. t. h. n. u. o. s. l. a. m. k. r. j. v. p. N. y. ,. -. (. ). K. P. b. g. J. D. O. ö. I. V. E. S. M. 2. F. 1. 0. 7. 5. 6. L. 4. 3. d l. t l
Sain aiemmin keväällä neidiltä ja yrittäjältä Tomi Björckin kirjan Huippukokin kotiruokaa. Vaikka selasin kirjan heti tuoreeltaan läpi, on se töiden vuoksi ehtinyt pölyttyä jo yli kuukauden ja odotella reseptien toteuttamista
Nyt tulee putkeen useampi Björck-kirjoitus eli kirjan kolmantena kokeiluna on kana. Jostain syystä Tammiston City-marketissa ei ollut kokonaisia kananpoikia, kuten ei broileriakaan saatavana, ja en lähtenyt niitä muualtakaan etsimään
Itse innostuin kokeilemaan Farangin ja Gaijinin ja toukokuussa avattavan Boulevard Socialin ravintoloitsijan ohjeista lihapullia sämpylässä, eli espanjaksi abongidas
Muistithan kirjoittaa toive/affirmaatiolistauksen. Paljastan tässä postauksessa muutaman toiveeni ja manifestoin nyt virallisesti, että TOIVEEMME ALKAKOON TOTETUA
Tomi Björkin "Huippukokin Kotiruokaa" kirjasta löytyi ohje minkä sovelsin omaan käyttöön. Omasta mielestäni Seinäjoella parasta kiinalaista ruokaa saa lähes 20 vuotta vanhasta ravintola Shuang Longista
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.